Jag vill att vintern stannar..



Nu fick jag riktigt lust att åka slalom!

Hoppas att vintern blir lång och snöig
och att Öjberget öppnar
så att jag kan vara skidskollärare!

Nu snöar det iaf lite
/Nina

Hejdå till skavsåren!

Mina Förra dubbskor fick jag till julklapp förra julen och ända från början har jag fått skavsår av dem och då pratar jag inte om några små blåsor utan verklit stora och ibland även blödande skavsår.Detta på grund av att de är alldeles för stora, men någo mindre fanns det inte ifjol. 
För några dagar sen kom min syster på att hon också ville ha dubbskor och hon som är 4 år yngre har större fötter och tycke att mina skor var alldeles passliga och fick ta över dem idag när mamma och jag helt spontant kom att vi skulle svänga in till my sports och se om de hade nå mindre skor i år. Och det tänka sej! ett  par st 36 fanns kvar!! de satt som gjutna på mina fötter och mycket mjukare och mindre klumppiga än mina förra! Så nu hoppas jag att jag skall slippa mina skavsår och inte behöva gå hela vintern med compedplåster!
Så vad lär vi oss av detta? Jo ibland är det bra att ha en syster som är större än en själv..


Glad lilla jul
/ Nina



Lycka!

Jag kollade just wilma och upptäckte att jag hade fått mitt vitsord i hissa kursen jag tentade!
Och vet ni vad?
Jag är godkänd!
Visserligen fick jag "bara" 6 men oj vad jag är nöjd iallafall!
Det är inte helt lätt och enkelt att läsa en hel bok för sej själv!

Men men nu --> lenkki! :)

Nu känns det trögt!

Snart träning i botniahallen, tyvärr känns det lite trögt att snart byta kläder och sätta sig ännu en gång i bilen denna dag. Skulle det inte vara för att hallen hela tiden skall vara stängd skulle jag nog stanna hemma men det brukar nog alltid gå bra när man väl är på gång och när man är klar känner man ju sig extra duktig!

Förövrigt är andra skedet avklarat nu också.
Var 4 timmar vid halkbanan idag där vi körde runt runt i ca 2½ timme och resten av tiden fick vi titta på krockade bilar och hur man skall gå tillväga om man t.ex. hamnat upp och mer i sin bil!
Efter halkbanan var det ännu 2 timmar teoriundervisning. Det gick lite trögare..
Men nu är jag i alla fall en fullbakad chaufför!! :)

Nu ----> botniahallen!!

Löpning är terapi

Det är skönt att springa!
Bara springa längs vägen och inte tänka så mycket eller egentligen så tänker jag jätte mycket när jag är ut på mina länkar men det känns ändå mera som en frihet än ett fängelse. Även aggressioner och eventuell ilska brukar vara som bort blåst när man kommer tillbaka.
Nu är det även halt att springa, men vad gör det? Jag har ju mina "dubbaskor" med inbyggda broddar så någon mommovarning är det inte. Jag tycker om mina lime gröna skor, det är så skönt att kunna springa avslappnat fast det är halt men dessväre får jag såna otroliga skavsår p.g.a att de är 2 numror för stora men vad göra när det var minsta som fanns?!  Det är nog bara att använda comped plåstren och se glad ut! :)
Länkar kan ej lämnas bort bara för ett litet skavsår..


Idag var min länk verkligen behövande, jag behövde verkligen lite lungn och ro eller vad man skall säga efter dagens cirkelträning. Annas och mina adepter var hur vilda som helst idag, ingen ordning alls! 
Vad har hänt?
Dessuton var de bara 5 st idag å vi tänke att vi skulle få en skön träning, men icke.
Det var nog värsta gången hittils! 
Trots detta tycker jag om måndagskvällarna med 1½ timmes cirkelträning för barn födda 97 och äldre.

//Nina


Nu är jag inte speciellt glad!

Dagen började bra och var riktitgt trevlig, fast en aning slö på vissa ställen, ända tills jag skulle backa bort från parkeringen vid NOVIA i Roparnäs. Då plötsligt stod en stor bil med ett reserdäck upp hängt bakpå bilen i vägen. Detta slutade med att min lilla bil som egentligen är för stor för mej fick stryk och lampglaset på baklyktan gick sönder!!! Jag är arg på mej själv!
Mamma blev inte så speciellt arg för hon vet hur det känns själv efter ett ex antal krossade lampor.. Och hennes kommentar var:
-Kanske pappa inte blir lika arg på dej som han skulle ha blivit om det varit jag som backade...
Pappa är i Estland men kommer hem i natt så hans reaktion får vänta tills i morgon.

Jag har ju inte kört i dike eller kvaddat bilen totalt men det känns ju så himla onödigt!!!


Christian the lion



Jonny visa den här till mej för nån da sen, den är helt fantastisk!



Idag är det fredag

Veckan när jag endast skulle läsa på historia är över!
Läste jag på historia?
Jå ganska bra men 2 dagar slarvade jag nog lite, men jag hoppas att de inte skall vara på grund av dem som jag inte klarar mej igenom hissa kurs 4!
På tisdag när jag dyrt och heligt hade lovat mej själv att lsa hela dagen så var det mera lockande att åka till Jonnys lägenhet för att få ett glas saft och sylttassar som Tomppi gräddade så bra!
Samma sak var det på onsdag men då blev det lite biljard på Calles istället tillsammans med Hanna, Sandra, och ett ex antal karar!
Men på torsdagen däremot läste jag jätte flitigt och jag börjad nog förstå vad det handlade om, eller de gjorde jag redan i måndags men en massa små detaljer! Nå ja nu har jag ju i alla fall skrivit provet och det skulle ha varit lätt om Hasse hade formulerat frågorna lite enklare istället för tex: Hur förändrades tyskarnas relation till Finland under krigsåren 1939-1945, på vilket sätt och varför?
Nå ja, hoppas han är lite snällare i bedömningen istället!

Idag fick vi våra studentresultat!
Jag fick vad jag väntade mej, det vill säga M i hälsokunskap, B i modersmål och engelska och A i finska. Finska och modersmål tänker jag ta om!! Det andra är jag rätt nöjd med iaf engelska i och med att jag aldrig tidigare skrivit bättre än A när vi övat på gamla prov! Finskan och modersmålet var däremot en stor besvikelse! Jag förstår verkligen inte vad jag gör för fel i mina uppsatser!?
Jag får väl ta nya tag på våren fast om jag valt att skriva alla ämnen jag skrev nu på hösten som obligatoriskt skulle jag vara 3 kurser i från att vara student!!
Känn på den du!

Nu skall jag släppa Anna till datorn och själv skall jag titta på idol!
Trevlig fredag på er!
/Nina


Tisdag!

Nu är jag arg på mej själv!
Varför sitter jag har och möglar när jag har en massa andra och mycket viktigare saker jag borde göra! T.ex. läsa historia och fara på länk!!
Igår kväll när jag skulle sova men utan reslutat kom jag på att jag är beroende av träning och länkar. Jag somnar mycket fortare och sover mycket bättre om jag har tränat på kvällen! Detta kan man tom läsa om i hälsokunskap kurs 2, det står att lätt och behaglig motion förbättrar sömnen men det står också att man inte skall göra ett tungt träningspass just innann man skall gå och lägga sej för då är kroppen ännu full av adrenalin. Men hur som heöst verkar det inte ha någon verkan på mej! Så nu genast jag är klar med detta inlägg skall jag knyta på mig mina kära löparskor och ta en sväng runt byn!

Förövrigt idag har det nog inte hänt så mycket. Skolan var helt som vanligt förutom att vi bytte period igår så nu är det brar 2(!) perioder kvar i Korsholms gymnasium för min del, det känns lite hemskt! Jag kommer nog att sakna allt även om det finns vissa saker man bara längtar att få slippa men det stora hela!

Förresten så har jag också varit till frissan idag! Denna gång till Clippo för jag ville pröva nådon ny och Mikaela var nog helt bra. Jag är iaf nöjd med resultatet och snabbt och bra gick det!

Men hör ni gott folk nu skall jag ut i mörkret!
Och vet ni va? Svar NEJ

Pappa




Grattis på farsdag!
<3

"svenskar äro vi inte, ryssar vilja vi inte bli, låt oss därför vara finnar"

Nu har jag läst historia sedan jag vaknade halv 11 i morse.
Finlands historia med början vid separationen med Sverige och finland blev ett ryskt kejsardöme ända tills idag eller till 2006 när Tarja Halonen om valdes till en andra omgång som Finlands presidet!
Där emellan berättas det om alla krig vi varit inblandade i. Båda världskrigen vinterkriget, fortsättningskriget, lapplandskriget och allt vad de nu hette!

Man borde tycka att det är intressant för det är ju endå vårt eget land och våra förfäder som har kämpat för vår självständighet men ändå är jag nog inte så intresserad!

Nu väntar jag iaf på mat och sen skall jag väl läsa lite till och sedan på kvällen bär det av till Botniahallen och vinterns första knatteträning! Fast idag är en sådan dag när jag absolut inte skulle orka med några ungar men kanske de inte är så många det är ju ändå farsdag idag!


Fredag..

..och jag har tråkigt!
jätte tråkigt faktiskt!
Vad skall jag göra?
Förslag?


Matteprov

I morgon har jag matteprov, det är ju inte allt för roligt!
Förr har jag varit bra på matteoch förstått vad vi hållit på med men nu är det inte så längre..
Jag har ingenaning om vad det är vi håller på med, jo vektorer och radianer.
Men vad har man för mytta av att kunna räkna sånt?
Jag behöver kreativa exempel och en lärare som kan förklara ordentligt,
fast kanske det är jag som borde lyssna bätre?
Nå ja, vi får väl se hur det går.
Egentligen borde jag få en 10 för att ha en chans att få 10 i medeltal men det är nog ganska önsketänkande,
men man kan ju alltid hoppas och annars får nog en nia duga!

Nu är det streching och andra avenyn som gäller
/Nina

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!!


Idag fyller denna yrboll till syster
15 år!!



Grattis Anna!!<3




OJ vad glad jag blir!!

Det där var ironi!

Usch vad jag är stressad på mej själv!
Först så springer man å springer hur långt som helst för att man skall mäta upp en ny rutt för den gamla är tråkig och sedan efter ca. halva vägen märka att man glömt att sätta på footpodden som mäter hur långt man sprungit!!!

Och varför är bilderna i mitt förra inlägg så oorganiserade?!



Jag hittade två bilder till på pappas dator:



En gång i min ungdom!


 
 
 


            




Jag tror jag är lite uttråkad eller så försöker jag slippa undan matte och hissa studier!
Det här var i alla fall mitt liv fram till våren 2007 .
Blod, svett och tårar!

Nu skall jag ta mej ut på en länk!!




Helgen som varit:

Fredag:
skola
botniahallen
sitz

Lördag:
stavgång
byta däck
öid avslutning
Ulrikas inflyttningsfest
Sandra

Söndag:
skriva tyska film och bok recension
femman avslutning
länk
Tomppi och Jonny på besök

Trevligt!
/Nina med längtan efter sommaren!


Visst kan Lotta allt, Nina också!

Nu har jag bytt till vinter däck!
Helt själv!
Faffa var bara moraliskt stöd och så till att de blev rätt!

Nu skall jag gå i duschen och sedan till stan på öid avslutning!
Hej så länge!
/Nina

RSS 2.0