Åre 29.3- 4.4

I morgon far vi till Åre, äntligen!
Det skall bli så roligt, har sett fram emot denna resa ända sedan vi bokade boende på hösten någon gång så i morgon bär det iväg klockan 08.00 avgår RG-line, "raggalain" och sedan är det några timmars bilkörning och så är vi framme. 5 dagar åker vi slalom före vi på lördag förmiddag åker i väg till stockholm för på hem vägen får vi åka med lite bättre båtar..

Jag saknar dej, Tomas!!<3
Puss

Bilder från Himos resan med Tomas:









Valla skidor..



Idag har jag vässt kanter på 9 par skidor och vallat 8 par.. : )

På Söndag blir det Åre!!

51 poäng!!

Jag har 51 poäng i matte skrivningararna, just nu är det ett E efter skalan som skolorna använder men ibland efter normalfördelningen har det räckt med 46 poäng för att få L, 5 gånger sen våren 96 har gränsen mellan E och L varit över 51 poäng så nu får vi bara hoppas att de andra i landet har varit dåliga och skalan blir snäll för jag vill ha L, ja vill, ja vill ,ja vill!!!!

Så håll tummarna för mej och Tomas att studentexamensnämnden för engångs skull är på vår sida, vi råkade nämnligen få exakt samma poäng! : )


Idag skulle jag ju inte stressa...

Idag hade jag besämt att göra så lite som möjligt men nej så blev det inte hela dagen är planerad, först träning, sedan jobb vid eftis i Kvevax sedan hem och äta och till skolan för att söka till nya skolor och tillsist skall Tomas komma hit och valla skidor för i morgon blir det Himos och typ 8 timmas slalom åkning, hoppas det är fint väder bara!

Nu skall jag skynda vidare..

Det är över nu...

Äntligen är allt vad som heter studentskrivningar över, och student blir jag!!

Matten i fredags gick bra, 4 första uppgifterna räknade jag snabbt men sedan fastnade jag och satt fast länge men sen låsnade allt och jag kunde fortsätta så 10 uppgifter fick jag räknade och de flesta tror och hoppas jag att är rätt så ett E skall nog kunna vara möjligt!

Efter 5½ timmes matte räkning bar det iväg till Kuortane där jag hann med 3 träningar , 6 kms test och en morgon länk, lägret var som alla andra, träna, äta, träna,äta och sova. och på lördag kväll hade vi underhållningsafton med frågesport och musik, bla så var Lasse Eriksson där och han var rolig.. : )
Testet vi hade gick helt okej, 6km på 23.35 och en halv minut bättre än ifjol men det tär lite på psyket när 2 små flickor som är lika gamla som Anna (15 år) är bättre, men jag kan ju trösta mej med att jag har haft sjukt i mitt ben större delen av hösten och vinter men nu är jag på gång, det är bara lite valpsjuka som spökar då och då.. Men det är sånt man kan lära sig stå ut med!

Sen till dagens tyska, det kändes bra och texterna var ganska lätta och mycket fanns det att skriva om på korta skriftliga, nästan för mycket men efter att jag plockat bort en massa onödiga ord befann jag mej nästan inom gränsen..Så jag hoppas på åtminstone ett M, det är mitt mål!

Nu har jag just kommit hem från cirkelträningen och före det var jag och hälsade på till Singsby<3
Så nu skall jag bara äta något och sedan skall jag börja söka mej i sängen för i morgon blir det träning 11.00 i Sandviksparken!


På onsdag blir det Himos med Tomas! : )

Gonatt/Nina





Grattis Thomas!!



Grattis Thomas på 12 års dagen!

Torsdag

Idag har Sandra färgat mitt hår, de blev jätte bra!
Så nu är jag helt blond igen! : )

Jag har också räknat jätte mycket matte, eller mycket och mycket, jag och Tomas försökte räkna men det gick inte så bra så vi blev bara stressade och irriterade och oroliga inför i morgon för vi vill båda ha jätte bra resultat men de skall nog gå bra i alla fall tror jag!

I morgon efter skrivningarna blir det Kuortane hela helgen, de kommer jätte snabbt på efter förra lägret så jag känner mej inte riktitgt berädd på att åka i väg igen och dessutom har jag mina sista skrivningar på måndag så det är kanske inte det smartaste att åka på läger men det kommer nog att bli roligt att träffa alla friidrottare igen och Tyskan kan jag ta på talang!

 
byastafett på gång..

puss!

Hej!

Idag har Nina dataförbud!
de lyckades int så jätte bra..

men jag måste faktsikt kolla min mail för att se om jag hade fått något mail från Himoslomat , och det hade jag så nu har jag bokat boende så nästa vecka onsda-torsda är jag och Tomas där och njuter av att skrivningarna äääntligen är över!!!
De ska bli nais!

Nu ska jag fortsätta räkna matte..

Blandade känslor

Nu borde jag vara jätte glad för att jag höjde modersmålet så mycket som jag gjorde, med lite tur tom 2 steg från B till M och min uppsats var 20 poäng bättre än i höstas men då har ju inte studentexamensnämnden sagt sitt ännu..

Och finskan idag kändes bra, texterna var lätta att förstå och uppsatsen kändes helt bra, det var bara sammanfattningen av den där ena texten och några strukturluckor som var jobbiga..

men dagens stora minustecken var nog biologireslutaten, 19 poäng! jag är så himla missnöjd, jag som verkligen läst på det och tyckte att det kändes bra efter skrivningarna men icke, riktigt uselt var det och jag är arg och besviken på samma gång vet inte riktit vad jag känner. För egentlien behövde jag inte få så bra men jag r en sån människa att jag inte nöjer mej med bara godkänt jag vill vara bra oberoende på vad jag gör!!

nå ja åt helvete med biologi nu ska ja satsa på matte och tyska för de 2 ämnena ska jag ha bra i, matte ska jag räkna jätte mycket varje dag jag ska börja nu genst jag är klar med det här men tyskan vet jag inte hur mycket jag kommer att kunna läsa på för jag skall till Kuortane på helgen men det skall nog gå bra.

I kväll är det också cirkelträningarna, de var länge sen eftersom jag var borta förra veckan. Undrar vad ungarna har för funderingar idag?



inga kommentarer, jag var trött  : )

Love Story

We were both young when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts:
I'm standing there on a balcony in summer air.

See the lights, see the party, the ball gowns.
See you make your way through the crowd
and say hello;

Little did I know
That you were Romeo; you were throwing pebbles,
And my daddy said, "Stay away from Juliet."
And I was crying on the staircase,
begging you, 'Please, don't go.'"

And I said,
"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet 'cause we're dead if they knew.
So close your eyes; escape this town for a little while.
'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter,
And my daddy said "Stay away from Juliet,"
But you were everything to me; I was begging you, 'Please, don't go,'"

And I said,
"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes.'

Romeo save me - they're tryin' to tell me how to feel;
This love is difficult, but it's real.
Don't be afraid; we'll make it out of this mess.
It's a love story - baby just say "Yes.'"

Oh.

I got tired of waiting,
Wondering if you were ever comin' around.
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town,

And I said,
"Romeo save me - I've been feeling so alone.
I keep waiting for you but you never come.
Is this in thy head? I don't know what to think-"

He knelt to the ground and pulled out a ring and said,
"Marry me, Juliet - you'll never have to be alone.
I love you and that's all I really know.
I talked to your dad - go pick out a white dress;
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

Oh, oh.

We were both young when I first saw you...




Nina har en ny favorit låt, den är såå härlig!




Landskapsstafetten 2009

Idag har jag konstaterat att det är mycket lättare att springa än att skida.

Landskapsstafetten på Öjberget idag var lite av en plåga iaf andra varvet uppför backarna i 3 km spåret. Det var meningen att jag skulle skida 5 km men pga lite dåligt med snö efter den slingan blev det 3 km 2 varv och det var inte helt vanliga 3km utna när man kommit ner skulle man ännu upp för C backen en bit och då först fick man åka mot mål.Som tur är det nästan lika mycket nerförsbacke som uppför och dessutom har jag bra återhämtningsförmåga så jag kunde vila i backen på väg ner så att jag skulle orka ännu ett varv till efter det första.

Men fast det var jätte tungt var det också ganska roligt och helt bra gick det iaf fast det kändes som om jag inte kom någonstans i uppförsbackarna..(dessutom föll jag på första varvet men det behöver vi inte prata om.. :) )

Bra gick det i alla fall, Korshoms förstalag blev andra och Korsholms andra lag blev 10:de, jag var 13 på minetapp sträcka och bara 14 sek i från en som skida på allvar, är med i FSS och går i idrottsgimnasiet så jag är nog ganska nöjd trots omständigheterna.. :)

Nu skall jag läsa lite pohjalainen och sen skall vi på födelsedags kaffa til fammo som fyller 73 (?)


Det var ganska mycket folk och tittade..


Anna växlar till mej..


Tungt..


Första laget


Andra laget


Nina,Lotta,Jennifer,Rebecca,Anna,Thomas


Thomas..


å Jennifer!


Jag är rastlös!

Nu har jag räknat matte i några timmar, i och för sig så blev de bara några uppgifter men jag fick dom rätt och det är bra för jag VILL ha bra i matte, jag vet inte om jag helst är nöjd med ett M? Jag vet att jag kan få E och tom L om jag riktitg försöker men för det mesta när det gäller brukar min hjärna på black out och så skiter det sej men jag har ju 6 timmar på mej så kanske black outen hinner försvinna under dagens lopp så att jag kan fortsätta lösa uppgiferna!

Nu vill jag ha paus från matte ränknandet och åka och träna men för att jag skall kunna göra det behöver jag en bil, och nu just är jag bil lös.. pappa är på villan och resten är och skidar till Malax. Jag har också skidning på programmet idag men jag vill till Öjberget och skida för där ordnas landsskapsstafetten i morgon och jag skall skida damsträckan, 5km i Korsholms andra lag i morgon så jag borde åka och repetera alla upp och nerförsbackarna. Fast jag vet inte hur mina axlar och min nacke skall klara av det för i går var jag på massage och det gjorde ont, jätte sjukt tog det och idag känns det som jag  vet inte vad men öm är jag i alla fall!!


Äh nu skall jag sluta flumma och räkna några uppgifter till för jag skitar fortfarande på ett E!! :)


Mamma e int så bra på att ta foto men de e iaf från klubbmästerskapet i tisdags..


Halleluja!!!

Biologi är över, äntligen!
Nu tänker jag inte öppna de böckerna på länge..

Och dessutom tror jag faktiskt att det gick helt okej, mitt mål med ett C borde jag nog uppnå för annars vet jag inte vad jag har gjort för fel för mina 4 första svar var riktitgt bra sedan blev de lite sämre vart eftersom jag började tappa motivation och frågorna som jag kunde började ta slut..

Nu är det bara finska, matte och tyska kvar..

Kväll skall jag till den omtyckta botniahallen för snart kommer den att vara stängd och länge!!


Nu är jag arg på mej själv!!

Varför sitter jag här när jag har en hel massa biologi som inte fastnat i mitt huve ännu och jag skall skriva i morgon?? Jag borde sitta och stress läsa en massa nu men jag orkar bara inte!! Min koncentration är slut jag vill bara ha biologi över stökat  NU så jag får börja satsa på matte som jag faktiskt kan något av från förr..

Kanske jag skall gå och räkna lite sånt i stället för vid datorn tänker jag förbjuda mig  själv att sitta, från och med nu!

I kväll är det skidtävling igen, klubbmästerskap, hah!! :)
Nu något vettigare!!

Min hjärna är överkokad!

Äntilgen är modde uppsatsen avklarad och jag tror och hoppas verkligen att det gick bättre än i höstas! Jag satt och skev och skrev i 5½ timme och åstad kom hela 5 sidor. Ganska nais!

Nu är jag trött men det får jag inte vara föa snart skall jag på föreningsstafett till Malax, jag skall skida damsträckan i Solf IKs första lag men det kommer enbart att vara pinsamt för vi har sååå otroligt dåligt lag så endas Solf IKs andra lag kommer att vara efter oss när det är min tur att skida men jag får väl skida desto hårdare jag då i stället.. ;)

Nu skall jag valla skidor!


I morgon börjar det!

I morgon 09.00 säger rektorn var så goda och börja, lycka till!
Då börjar vårens studentskrivningar på riktitgt men upsatsen i modersmål, Äntligen!
3 veckors läsledigt har gått jätte snabbt fast det ibland har kännts hopplöst och såå otroligt tråkigt men jag har överlevt och den har senaste veckan har jag nästan börjat längta efter att få börja skriva! jag orkar inte sitta hemma och läsa hur länge som helst!

På onsdag är det biologi som gäller, de har jag läst absolut mest på hittils och jag hoppas jag har lär mej något och att det går någorlunda bra. Jag har redan bestämt mej att jag inte tänker skriva om det ifall det går dåligt men jag tänker inte heller vara skärskillt nöjd om jag inte får åtminstone ett C. Jag vet egentligen inte varför jag skriver biologi över huvudtaget men det är ju ganska intressant när man väl är inne i det och speciellt när man börjar fatta vad det handlar om. Men miljöekologi tänker jag aldrig börja tycka om, visst det är viktigt att ta hand om mijlön men att läsa 200 sidor om det var nog något av det jobbigaste jag varit med om!

Idag skall jag läsa genom alla mina papper Lotta gav oss i kurs två + Lenas korta och koncista anteckningar och sen skall jag repetera lite hur man skriver en bra uppstat för i morgan skall jag lyckas få till en bra uppsats iaf bättre än förra gången!! sen skall jag avsluta dagen men ett besök i vår kära Botniahall, först egen träning och sedan knatteträningen.


Det här har mina ögon varit fokuserade på en stor del av vår läslediga tid!

Ha en bra söndag!!
/Nina

Ninas blogg

Min blogg den har tre kanter, tre kanter har min blogg å har den ej tre kanter så är det ej min blogg.

Nu har jag (Tomas) designat om Ninas fina blogg, så alla klagomål om dåligt färgval etc. skall inte riktas åt innehavaren :D

Dagens andra träning är över..

.. och mitt knä mår efter omständigheterna bra!!

Idag njöt jag verkligen av träningen,
fast den var tung och jobbig men solen sken och asfalten var framme så man kunde springa med vanliga länkskor i stället för de mycket klumpigare skorna med dubbar. 

Och knät, de mår bra men efter att läkaren skrev ut burana till mej som jag skulle äta 3 ggr/dag i 10 dagar för knäledsinflamation måste det ju bli bra. Det är inte styvt längre och inte lika bulligt heller så nu skall mina ben hålla och jag skall börja springa hårt!!


Utmanad!

Jag skall väl ta och göra det här nu bara för att jag inte har något annat att göra och skall snart hämta min syster från botniahallen!


4 tv program jag brukar se:

Andra avenyn, bygglov,parlamentet och sveriges värsta bilförare

4 saker jag gjorde igår:
var med Tomas, var på tyska muntligtent, var till läkaren och läste biologi

4 saker jag längtar till:
ÅRE (fast inte till att inte träffa Tomas på 2 veckor), att studentskrivningarna är över och den vita mössan på huvudet, sommaren och till att få börja med något nytt på hösten.

4 saker som står på min önskelista:
En ny telefon och en liknande mp3 spelare som min bror har, ett tjockt silverhalsband och en ny garderob.

4 saker jag avskyr:
sjuka extremiteter, krig, djurplågeri och människor som inte går att prata med!

4 saker jag tycker om att göra:
springa, skida, åka slalom och mysa med Tomas.

4 saker jag åt i går:
bröd, jogurt, makaronilåda och ett äppel.



Hmm nu utamanar jag:

www.dajagintespringer.blogg.se


nu skall jag hoppa i bilen och köra i väg till Botniahallen
-Nina

 


åååh jag blir galen!!!!

Först var det min ena höft och ljunske,
sen valpsjuka och nu vaknar jag med ett svullet knä?!!

VAD HAR JAG GJORT??

jag blir så arg så arg, varför kan mina ben aldrig vara normala mera?!
Nå ja, nu ska ja iaf till en läkare 10.40 och då hoppas jag att han/hon inte bara säger åk hem och vila för då skriker jag, och högt!!



Nu till biologiboken..

En fin dag på isen..

Idag vallende jag och Tomas skidorna, tog med oss en vattenflaska och gav oss i väg ut på isen. Vi skidade från Gerby båthamn till "Kala janne" och drack kakao där före vi skidade hem åt igen. De va en trevlig utflyckt!















RSS 2.0