Tänk om..

Ibland får man riktigt lust att ta det lite lugnare med friidrotten så man fick mera tid för att göra andra roliga greer tex. skrinna! det är bara för roligt! igne konståkning utan riktig typ rinkbandy. Eller innebandy eller handboll, vad som helst. Det är ju jätte roligt och ibland är det bra med variaton. Fast med min bollrädsla tror jag inte att jag skulle vara så bra så det är väl lika bra att hålla sej till det man är vän med för det är ju också jätte roligt :D ÅÅh de su va så skönt om dygnet hade mer timmar så skulle man hinna med så mycket mera.

Men nu är det inte så så det är väl bara att förtsätta som vanligt men skrinna mera tänker jag iaf göra, så det så!! :)


Hoppsan

det första hade visst publiserats iaf. Nå ja nu har ni två onödiga inlägg att begrunda!
Läs och njut :D

bla bla bla..

försökte skriva ett inlägg förr idag när jag hade kommit hem från skolan och satt och väntade på att maten skulle smällta så att jag skulle kunna åka och springa men det inlägget vet jag inte vart det försvann..?!

Alltså, egentligen hade jag inget viktigt på hjärtat men något hade jag flummat ner så jag kan väl försöka flumma ner lite "nytt" nu då..

Nu just är min far och min bror på väg till kuopio för att hämta en segelbåt(!) jag tycker inte om det! jag vill ha kvar vå gamla hederliga Bella båt som går hårt och är döpt efter Anna och jag ---> Annina! En segel båt är inte samma sak, den kanske är rymligare, tar mindre bensin och man är inte lika väder beroende med den. Men det känns som om en segelbåt inte är vi, vi skall ju alltid ha brottom och snabbt skall det vara gjort men nu plötsligt skall vi sitta i en segenbåt och räka fram i 3 knop. Eller suusa fram som pappa uttryckte det. Jag hoppas jag vänjer mej för nu just känns det hopplöst. En annan sak som pappa och thomas poängterade med segelbåten var att där finns plats för 6st att sova vilket betyder i praktiken att Tomas och jag inte behöver sova i tält bredvid ett skithus när vi är på Norrskärs dansen men jag sov väldigt bra där på den steniga marken och i det lilla tältet med dålig luft i.

Jaja, slut tjatat om segelbåten nu just jag börjar iaf först kl 15 i morgon och då endast med skrinning före jag får åka vidare till botniahallen ochsedan hem och vänta på Tomas som borde komma vi tio tiden endera med bussen eller med något tåg så på fredag kväll blir det new moon :)

Nu skall jag försöka sova en stund före det är en ny dag med nya möjligheter. Slöjdmapps pyssel och matte tentläsning(?) inte vet jag. Det skall iaf bli mycket skönt med jullov snart för jag tycker det börjar kännas så. Men före det skall 2 gyuppgifter in, en fysik labrapport, 2 geografi uppgifter,en slöjdmapp, gymappen och sen är det ju tent i matte, fy/ke och pedagogisk psykologi också.. så riktigt ännu får jag inte ta jullov!

Godnatt!


bla bla bla..

Har inget vettigt att komma med, bara att jag varit i skolan till halv 6 och att jag känner mej lite trött men väntar ändå på att maten i min mage skall smälta lite till så att jag kan far på länk utan att få stickningar..

I morgon är det torsdag och jag har en ynka lektion, skrinning i ishallen så ja behöver inte ens ta mej in till stan. Sen skall jag till botnis och springa lite. På kvällen kommer Tomas hem! :)

TJ 44, hihi <3

Tisdag betyder träningar i Botniahallen

och oftas hårda träningar! :)
Idag började vi med koordinationer, rörlighet och lite hopp före vi tog itu med intervaller. Jag sprang 3x600m och 3x400. De gick bra och roligt va det!

Nu sitter jag hemma i min säng, ny duschad och med pyjamasen på ( klockan är halv 8, pyjamasen har varit på sen kvart före 7 :D ) och funderar om jag skall orka läsa lite psykologi eller göra gymnastik uppgiften. Gör jag uppgiften behöver jag min bror som försöks kanin men få se om han orka med något sådant i dag när han just varit ut på länk (!) Det händer inte så ofta men jag tror han har blivit lite insprerad nu när han tom har egen pulsklocka :)

Igår plockade jag fram ljusstaken och tomten så nu lyser de så font i mina fönster, jag vet att det är tidigt ännu men det är ju så mörkt och tråkigt ute så jag måste ju pigga upp det med lite ljus i värt hus.. :)


Ge mej motivation!!

Eller skriv en uppsats om vattnet kretslopp åt mej!!

De börja bra, städa rumme på en halv timme! Efter morgonmålet sket de sej, nu sitter jag här och degar och orkar bara inte försöka få ihop något vettigt skrivet..

usch!

Söndag kväll..

Sitter och kollar på Parlamentet och i kväll är det bättre än vad det brukar vara :) Har iaf haft en lång och skön helg med Tomas. På fredag var det slö framför tvn och idol, på lördag var det länk för mej och skruva med skotern för Tomas (han har äntligen fått sin skoterdel, det tog bara ett halv år att laga den..) på kvällen var vi och plaskade vid tropiclandia och sen åt vi "lite" mat vid en turkpizza.. Idag har vi varit på julöppning och klippt håret.

Ikväll var jag på knatte träning och det gick riktigt bra, de va kul att springa intervaller i deras fart så man inte behövde ta ut sej allt för mycket. Annat blir det väl på tisdag :)

NU skall jag börja leta mej i sängen fast jag är ledig i morgon med det skall bli skönt att sova före jag tar itu med en tent bok, geografi uppgiften och slöjdmappen!

Godnatt alla glada!

Så var det torsdag igen!

Vad veckorna går snabbt!
Känns som om de var måndag igår fast då va de onsdag och jag gick och hoppades på att det skulle ha varit torsdag men det var onsdag hela dagen.. Idag är det torsdag och idag kommer Tomas hem. Har inte träffat honom på nästan 2 veckor så de ska bli nais!

Denna vecka har jag hunnit med cirkelträning med ungarna, springa själv, gymma och springa i vattnet, vara med min fina anna panna och till Backels och knaka och braka min rygg ( två låsningar fick han upp!) Och nu skall ja snart iväg och länka med min syster som draghjälp på cykel..

Förresten så har vi fått en småkusin!! Annika och Malla fick en lite flicka på söndagskvällen, Thomas har fått 2 bilder av Malla och hon är såå söt!! Någon dag skall vi och hälsa på.

Nu skall jag gå och byta kläder, hej så länge!

En slö söndag.

Idag har det varit en riktigt slö söndag men lugn och skön och jag har faktiskt inte haft tråkigt och en hel del har jag åstadkommit. Bla så har jag rett upp i mitt rum så nu ser man golvet i gen och pappa ser att jag nog kan ha städigt också om jag VILL! :) Så där annars så har jag också hunnit se på herrarnar andra åk i slalom och så har jag börjat på med min slöjdmapp till skolan,den blir riktigt bra och roligt är det att pyssla ihop den.

Nu skall jag snart gå ut och gå till fammo och faffa och visa fammo hur man använder en minnespinne :)

Sen tycker jag också mycket, mycket synd om min kära syster som var på väg till Levi i dag men i går kväll blev hon ordentligt förkyl och fick den hemska hostan hon brukar ha så nu är hon hemma då! Bitter?! Det skulle iaf jag vara!! Nå ja det är ju trots allt hälsan som går före, det har jag lärt mej på senare tid..


Trååk!!

Jag jag har absolut ingen lust med någonting, finns en massa jag borde göra men jag orkar inte!!
Har haft stegring från och till i 4 dagar och det suger att inte kunna träna!! Varför har jag stegring, jag brukar ju aldrig få feber?!

Skulle vilja gå ut och gå men vet inte hur bra det är men jag känner att jag verkligen skulle behöva frisk luft, har liksom inte varit ute på ela dagen förutom det vad jag gått till och från bilen när jag var till mommo och moffa. Kanske jag skall taen kort och lugn promenad iaf så att jag inte ruttnar sönder.

Ingen Tomas är hemma heller, beredskap kallas det..
Men man måste väl bara tänka positivt och konstatera TJ 55, alltså mindre än 2 månader!!

Nu går jag ut!

Slalom <3

Ibland får jag sån otrolig längtan efter att ännu tävla i slalom. Det var verkligen något jag gillade och levde för och ibland blir jag riktigt nostalgisk och bara vill slippa och åka genast!

Idag har de haft världscup tävlingarna i Levi, 2 från Finland har jag tävlat mot! Sanni Leinonen och Kristina Rove, de ni! Och idag har jag fått sitta å titta på den i tv.

Min Lilli ha också fått va me i Levi som föråkare men ja slår vad om att hon snart får ha en riktig nummer lapp på sej där ocskå :)

Nä nu ska ja sluta sitta här å drömma mej bort, slalom tiden va en rolig tid men den tog för mycket fritid dessutom va jag inte tillräkligt modig för att våga åka hårt därför passar långdistans bättre åt mej men jag tänker ändå inte överge slalom helt och hållet nån gång så öjberget får gärna öppna inom snart framtid så jag får vara skidlärare och sen skall jag i väg till nå större backar i vinter också så jag får åka hårt :D



Här har jag fått min näst sista slalom pokal.. :)

Fortsätter sen..

Håller på att fixa om min blogg lite men nu skall jag gå och äta något sen skall jag i väg till labbet och ta prover, sen blir det skola för jag har läkar tid kl 14.20.

Varför skall jag alltid ha någo fel??!!

Onsdag

Igår hade jag skrivit ett lång inlägg om helgen och dagarna som varit men när jag var nästan klar gjorde jag något konstigt så allt jag skrivit försvann..?! Då blev jag lite sur och sa några fula ord och stängde av datorn i stället för att skriva något nytt.

Alltså nytt försök idag då.

I fredags var det öppna portarnasdag i dragsvik, de va intressant men jääävligt kallt, trodde jag skulle frysa ihjäl där vi stod och såg på uppvisningarna och ärtsoppan var ingen höjdare. Och en sak är säker jag skulle inte vilja vara där speciellt inte frivilligt som min knäppa lillasyster har i tankarna.. Men en bra dag var det och nu vet jag ju iaf hur det ser ut där min söta pojkvän är inlåst om veckorna!

Lörda - sönda var jag på träningsläger i vörå och sprang en massa roliga grejjer och i söndags var vi också på farsdagskaffe till moffa och faffa, pappa var i jobbet så han fick sin isä mugg i går när han hade kommit hem.

Igår var jag igen på idrottsakademins träningar och de är så himla roliga fast tunga!!

Nu skall jag snart göra mej klar och åka i väg till Linda först och sen vidare till Ollis på Idol, hoppas vi slipper in!


Tomas och Jonny på faneden i Oravais i somras.

(har nog bilder från drakan också men de är ännu i kameran och det är ju jätte jobbigt att sätta bilder till datorn så det gör man ju inte när som helst! okej det där var ironi. jag är lat! )

Grattis Pappa!


min pappa e bäst! <3

Anna Panna


Idag fyller världens bästa lillasyster 16 år :)
Grattis, grattis, grattis!! <3

De e ju nästan så man blir upprörd.

Nu ha ja sutti framför datorn sen lite över 6 å skrivi på en biologi uppsats om musklerna, ämnet e ju intressant men att skriva e allt annat än intressant. Nå ja nu e ja iaf färdig, ska bara pussla ihop de va ja ha skrivi me linda å sen e de klart!
Nu ska ja print ut nå papper å sen ska ja å ät nånting före ja svälter ihjäl sen ska ja hoppa i sängen å försöka sonma tidigare än vanligt ikväll så jag orkar med den troligtvis tunga tränigen i morgon efter en tung skoldag..

Godnatt

I vilken ända ska jag börja?

Biologi uppsats, ped.psyk övningar, jomppa uppg, finska saga eller länk?!
Svår fråga det där..
Tror de blir länk så ja får vila i morgon.

Igår bytte jag till vinterringar, helt själv (nästa) Tomas hjälpte lite och faffa kolla på ;) sen tvätta jag alla bilar vi hade på gården, 3 st min, mammas å pappas..

Nej nu skall jag sluta dega här, de finns viktigare att göra.

RSS 2.0