Det börjar vara ett tag sen..

Nu e de måndag kväll och mycket har hänt sen jag skrev senast men jag orkar nog inte berätta så mycket så jag tar det kortfattat..

Jag har iaf börjat studera till klasslärare på pedagogiskafakulteten på Åbo Akademi. Förra veckans ons- fre va full proppad med info, info från mårån till kväll. De va jobbigt att sitta och ta in så mycket på så kort tid och mycket flög nog bara förbi men man lär väl sej efterhand. Skolan i sej verkar iaf väldigt bra och jag kommer att trivas med min utbildning! På torsdagkväll hade vi också stadsrundvandring med vår klass och lekte för att lära känna varandra. Kvällen sluta på ollis men jag for hem tidigt, 20 före 10 for jag hem. Skola igen nästa dag 09.00.

Helgen har jag tillbringat med Tomas, vi har badat bastu, hälsat på skäriboar, kalasat och tagit det lungt. Han hade även ledigt idag och det hade jag också för skolan inleds påriktigt 1.9 och det är i morgon så det var ju bra. Idag har vi varit en sväng till stan och varit allmänt slöa.

Och vet ni vad? Idag har jag varit och länkat, första gången på 3 veckor, de va nais!!  och särskillt sjukt tog det inte heller men usch vad tungt det var och styv blev jag men det skiter ja i för jag har ju iaf sprungit!!

Nu skall jag ta en dusch äta något och så smånigom börja söka mej i sängen skola och fysik/ kemi föreläsning i morgon 8.30, gonatt!

I morgon börjar det!

09.30 skall jag befinna med i Akademisalen vid Åbo Akademi, hur skall jag hitta dit? Följa strömmen kanske? Nå ja det går nog säkert bra och roligt skall det bli och nya människor skall jag träffa! : )

Så där annars sitter jag med grym huvudvärk och är smått irriterad över villavslutningen, varför skall det vara så komplicerat!? Nå ja nu just har jag ingen lust alls med något firande men vi får väl hoppas att det kommer tillbaka om vi hittar får vara på nån villa.

Nu skall jag tvätta tänderna och hoppa i säng väckning 7.45 i morgon, gonatt!

Sista lediga måndagen på läänge!!

Idag är det måndag och jag har varit och tagit ännu mera prover men dom visar förtsättningsvis bara att jag borde vara en glad och frisk 19-åring som alldeles för snart fyller 20 ( ja jag börjar få panik fast det är 5 månader kvar till 20 ) men nää-ä de tar nog fortfarande sjukt, ibland. Nu är diagnosen muskulärsmärta och troligtvis är det revbenen som fått sej en smäll och det tar 3-4 veckor innan det blir bra. Det har gått snart 3 så då borde det vara borta nästa torsdag, vi får bara hoppas. Men jag får iaf börja röra på mej igen, halleluja!! visserligen bara lungt och det får inte börja ta mera sjukt men jag får TRÄNA!! :)

Efter Hvc besöket som tog närmare 3 timmar (som tur hade jag min bok med) tog jag ett snabbt besök till stan och sökte vita peak huppare med dragkedja, jag VILL ha en sån men även denna gång kom jag hem utan för 105 euro för en tröja är nog ganska mycket.. Men en lilla my mapp köpte jag iaf så att jag har nånstans att börja förvara mina viktiga papper från Åbo Akademi i.

Nu sitter jag och är lite stressad över att dom har slutat visa Ice Age 3 på bio, jag skulle ju och se på den med min bror, men nää-ä vi får nog vänta tills den kommer på dvd.

I vilken ända skall jag börja nu då? Plocka kort i album, printa ut foton som skall upp i ramar eller gå ut och läsa i solen en stund?! Möblera om i mitt rum skulle jag också vilja men jag vet inte hur det skulle gå till!

Fredag

Idag har jag  varit aningen rebellisk, jag har cyklat 25 km!!

Jag orkade bara inte sitta stilla mera så när jag skulle till Karlsplan på funktionärsmöte tog jag cykeln i stället! Funktionära skall jag göra i morgon på Nordiskamästerskapen för 19 åringar, det känns lite konstigt att vara funktionär när jag var med och sprang ifjol på samma tävlingar men då i Bergen, det var nog häftigare än Vasa :D Men vad kan man, är man sjuk/skadad eller vad jag nu skall kalla det så får man nöja sej med att skriva resultat från spjut och diskus på resultat tavlan.

Så där annars har jag pysslat och på ganska mycket här hemma bla. städat rummet, städat bilen, rett upp papper, läst lite bok och hämtat bildelar till pappa, det har varit en bra dag!

Nu skall jag gå i duschen, sen skall jag packa och åka in mot stan och träffa Elin vid Sion, sen kommer Tomas hem så småningom! :)

180

Nu är det klart, Tomas klarar sej med 180 dagar i dragsvik. Det känns skönt! Ett halvt år är nog mycket kortare än ett helt år, ja menar tänk er, ett halvt år är till början på januari men skulle det ha blivit ett år skulle han inte kommit hem förrän början på juli!! Härregud, en evighet typ!
Men nu är vi båda två nöjda och glada och blickar framåt, det är ju trots allt bara 4 månader, 2 veckor och 4 dagar kvar (ungefär). Det gå snabbt!

Så där annars har jag haft 2 bra dagar med Charlotta. Igår var vi på Ikea, shoppade lite i Åbo, bar upp saker till Chottas lägenhet, städade lite fast som gäst fick jag inte slita ut mej så jag fick titta på film, Benjamin Button, den va helt bra! Idag har vi bara röjt lite till i lägenheten och kört hem till Mobacken igen.

Kvällen har jag tillbringat hos Henrika, hon skall snart börja med studentskrivningar (jag är INTE avundsjuk) så jag hade med mej några bra papper angående hälsokunskap så att hon skall bli väl förberädd och skriva bra resultat!

På träningsfronten är det dött, tänkte cykla till Henrika idag men fick inte för mina föräldrar men det var väl lika bra för det känns inte bra ännu, det har varit riktigt bra igår och idag men sen efter maten kom det tillbaka och då riktigt ordentligt.. ÅÅh jag blir så stressad, skall det aldrig bli bra?! Jag vill träna!! Snart tänker jag ha mamma att ringa till läkaren och kräva att dom skall göra något mer, tex det där jävla ultraljudet som dom aldrig tog när jag var dit senast fast det var just därför jag for dit!! Ååh detta samhälle, jag blir GAALEN!!

Nåja nog pratat om det, nu skall jag gå i duschen och sen skall jag hoppa i säng så jag orkar med morgondagens program, först picknick med Elin och sen vara barnvakt åt Matilda.

Godnatt!

Balder

har idag fått sin bur städad, springa ute i gräset och pälsen borstad!
(anna jag sköter mej!! :D fast din kan e sjuk i huvudet!! )







så där annars har jag tollat och på här hemma, postat brev, varit till banken, designat om min kalender, rett upp papper, cyklat mm. En rätt skön dag med andra ord, i morgon bär det iväg till Åbo med Charlotta. Vi skall till Ikea, skruva å fixa i hennes lägenhet och shoppa, de ska bli nais att komma bort härifrån enstund å int behöva tänka på alla krämpor!

Hej så länge!


Helgen blev trots allt riktigt bra!

Som ni kanske vet blev det ju inget FM för min del pga muskelinflamation(?), depprimerande, årets 2 viktigaste tävlingar åt helvete! Nå ja nu är det nog lite bättre men det känns ännu, inte hela tiden men då och då..

Det som räddade min helg var att Tomas kom hem, han fick komma direkt från oravais på fredagen vilket resulterade i en mycket längre fredag än vanligt. Vi åkte hem med mamma via vörå för att kolla annas place där ( jag sku int vila bo där.. ) sen till smedsby efter min bil och till kotipizza på kotzone.Sen till Singsby, byta kläder och i väg till bastuviken på förlovningskaffe hos Janne och Mia ( Tomas äldste bror) De va trevligt!

Lördagen var först en slödag, sen mat, bastu och i väg till Kalliojärvi på 30 års kalas, det näst äldsta broderns flickvän fyllde år. Där var det fint, synd bara att simkläderna lämnade hem..

Idag har vi också slöat, tittat på tv och jag har färgat Mias hår, de blev riktitgt bra! Nu har Tomas åkt iväg tillbaks men förhoppningsvis kommer han hem igen på fredag.

Nu skall jag titta på VM och så småningom söka mej i säng, godnatt!



joppe


kalliojärvi


hemma gjorda förlovningskort


Faneden

I fredags svor min Tomas faned i Oravais på slagfältet och blev från att ha varit rekryt till jägare, så nu när jag skriver brev får jag skriva Jäg. Granholm istället för Rek. Granholm.
De va en fin tillställning.










Ny design..

Om man har tråkigt så är det ett väldigt bra tidsfördriv att göra om sin blogg, för som sagt det tar sin lilla tid men helt nais blev det nog.. :)

I morgon är det fredag och då kommer Tomas hem fast först skall det sväras faned i Oravais, mamma och jag skall åka och titta. Egentligen skulle han haft beredskap denna helg men eftersom faneden är i oravais så far alla pampasbor lämna hemma och det är en himla tur eftersom det inte blir något FM för mej, annars skulle jag nog ha gått sönder helt och hållet. (nu har jag troligtvis 8 läkarna är inte helt säkra och något ultraljud kunde de ju inte ta) en lindrig inflamation så nu är det medicin och total vila åtminstone fram till måndag.

Va ska ja göra resten av kvällen nu då?
Jag tror att Balder skall få komma ut i det gröna..


Jahapp..

Inge FM fö min del,bais!!!

idioti!

annaaaa korpisaarii .9 om Söndag eftermiddag, inget man ser fram emot precis..:
Hej syysteer.6. Gillaar du mera tomas(Pojkvännin) Elo thomas


dethär är en aning osmart eftersom jag väldigt enkelt kan kolla opp om min syster skrivit det här, vilket hon inte har gjort plus att man inte frågar såna där saker.
egentligen är det ju straffbart att använda någon annans namn, vilket någon nu har gjort och nästa gång ni kommenterar kan ni använda era egna namn!

TACK!

Botten is nådd!

Nu e de nog inge bra med mej..
Sitter med en ispåse och tycker synd om mej själv..
Usch!

Tisdag

Idag har jag haft världens bästa lilli på besök, vi har gjort en massa roligt och pratat om allt. Nämnas kan att jag sydde in 2 par byxor och en topp till henne, de blev nais, sen gjorde vi mat och tillsist tog vi en ckeltur på vår tandem, genom byn, via Christinasshopp och butiken för en glass. De va en toppen dag :)

Nu sitter jag här hemma ensam och övergiven, igen? pappa for i jobbet idag, mamma o. anna är till Bännes på tävlingar och Thomas for till en kompis fast i och för sej skall jag snart ut och träna,få se hur det går. Jag har fortfarande sjukt. Jag borde nog uppsöka läkare igen.. (Gaah, på lörda är det FM, nej jag känner int mej stressad! )

Söndag eftermiddag, inget man ser fram emot precis..

Söndagar är dödens!
Först sover man alldeles för länge så att man har alldeles för lite tid för att hinna med allt man skall ha gjort.. nå ja så är det inte riktitg alla gånger men klockan går alltid så jävla snabbt på söndagar och vips så e den 10 över 5 och vi får börja leta oss iväg till bussen!! Så jävla jobbit!!

Nu sitter jag här ensam och övergiven (okej jag är inte övergiven men jag orkar inte vara ute och hjälpa mamma och pappa med att klippa häcken..) och funderar på om jag skall våga mej på en cykeltur, jag har inte gjort nåt sen i torsdags, jag borde börja träna igen, FM om 6 dagar men jag är inte helt i skick och jag har ingen lusta alls med nåt FM och nån träning över huvudtaget, jag vill inte! Inte nu just ialla fall, kanske kommer det tillbaks före lördag morgon när vi skall i väg till Riihimäki.


Det blir aldrig som man tänkt sej!!

Usch usch usch, vilken natt!

Okej vi börjar från början, igår när jag vaknade hade jag bröstbränna, trodde jag! mamma sa att jag skulle dricka soda så skulle de gå om, soda va jätte äcklit men efter en stund lätta de no lite så ja for å träna. Men sen när jag kom hem från konstens natt och hade packat klart för resan till Lovisa och gått å sova kom brännan tillbaka, jag gick och råd gjorde med mamma men hon sa bara att de no int va nå farligt men sen när jag förklara så va de int på de ställe där man brukar ha bröstbränna å min arm kändes kraftlös.. nå ja till sist for vi till akuten och dom undersökte mej och kom framtill att det inte är något med hjärtat som vi trott men att det kunde vara en inflamation och om det inte var bättre i morgon skulle jag åka till HVC. Det gjorde jag! Dom undersökte mej med alla tänk bara metoder men hittade inget fel!! Men det sticker fortfarande.

Nå ja, blir det värre eller inte försvinner skulle jag komma tillbaka, men största problemet med det här är att SFI börjar idag och alla andra femmaniter sitter i en buss på väg ner till Lovisa och jag sitter här och känner mej som en gammal tant med bröstsmärtor och en jävla förkylning!!

Nästa helg skall jag vara frisk, då e de FM och jag skall springa hårt!!

Enda positiva med det här är att jag får en hel helg med Tomas som kommer hem idag men jag vill ju springa också!

min kropp är inte gjord för att träna så hårt som jag gör, den går sönder hela tiden!! e de int ett så e de annat!!! AARGGH!!!

Jag fick två till..


hihi:)


Vattenskids instruktör

Idag är det onsdag och jag har hunnit träna i värmen, de va varmt fast klocken int ens va 11 för ja sprang i väg och sen har jag hunnit vara med Henrika på villan typ nästan hela dan, de va roligt. Vi skullen åka vattenskidor men 2-takts oljan var slut i motorn så den sa nej så vi fick nöja oss med simmning fast de va å helt okej :)

Nu ska ja snart sova fö i morgon blir det träning vid Botnis på förmiddagen och på fredag morgon 06.45 bär det av mot Lovisa och SFI- mästerskap, ja jag kan ju också nämna att bussen går 06.45 från Närpes så vi måste ju åka typ 05.45 hem ifrån.. Nå jag får ju sova i bussen fast i mårån skall jag köpa 3 Twilight boken så jag har ju att läsa också förståss.. sen skulle jag också kanske vilja ha en ny telefon, en sån som Becca har med express music men jag kan inte bestämma mej!! Ja men de ja sku säga va egentligen att jag skall springa 3000m i Lovisa å då ska de gå undan!

Gonattpussar - Nina


Jag fick några bilder av min syster som e typ skit bra på att fota!



jag och min hjälte på norrskär


simma med kläder på i ca 12 gradigt vatten vid rönnskär :)


Tomas, Nina, Thomas å Anna


Rock Perry me anna panna


Sååå roligt!!


Tack Anna :)

How do I live

How do I,
Get through the night without you?
If I had to live without you,
What kind of life would that be?
Oh, I
I need you in my arms, need you to hold,
You're my world, my heart, my soul,
If you ever leave,
Baby you would take away everything good in my life,

And tell me now
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

Without you,
There'd be no sun in my sky,
There would be no love in my life,
There'd be no world left for me.
And I,
Baby I don't know what I would do,
I'd be lost if I lost you,
If you ever leave,
Baby you would take away everything real in my life,

And tell me now,
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

Please tell me baby,
How do I go on?

If you ever leave,
Baby you would take away everything,
I need you with me,
Baby don't you know that you're everything,
Real in my life?

And tell me now,
How do I live without you,
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

How do I live without you?

How do I live without you baby?



Jag älskar dej, Tomas! <3

Grattis mamma!!


Grattis på födelsedagen världens bästa mamma!!

RSS 2.0