Vilken dag!

Mediekultur e helt åt röven å ja tycker mycket illa om vår lärare i de ämnet..

Vår wiki e va färdi i går trodd vi, men nää-ä idag måsta den göras om. Anna va dukti å skrev dit alla hänvisnigar som int egentligen existera men sku he va me så sku he, hoppas bara hon godkänner he nu då, efter att hon ha haft helg som hon skrev mail om tidigare idag. Deadline på en fredag å sen tar hon helg och vill inte hjälpa oss med alla 1000000 frågor som finns. Smart! Då ska hon int heller tro att vi får vår jävla wiki publisera idag!

 

Efter skolan fick ja iaf fara å hoppa å springa av mej lite aggression å nu e ja mätt å belåten å ny duschad så nu ska ja gå å si va Tomas håller på med, tror han skruvar med sin bil.. ?!

 

Trevlig helg alla glada :)


Lilli


Idag ha jag träffa min bästaste lilli!! <3


Tisdag

å igår va de måndag å då hande jag ingen inspiration till att skriva.. ja va i skolan å på cirkelträning me cirklisungarna å slöa..

idag ha jag å vari i skolan å ti botnis å träna, de jag hade hoppats sku bli en skön å rätt lätt träning för mej själv blev i ställe en rätt hård träning tillsammans med idrottsakademin. Ja e int själv me i akademin (ännu?) men min tränare å tom som drar dom där träningarna tyckt att ja sku vara med å de va helt kul, koordinationer, stabilitet å intervaller å ja behöva int springa själv som alla andra gånger! de va nais :)

Nu borde jag börja lära mej 343 arter som vi ska kunna på torsdag fast första ska ja duscha å sen kommer ju andra avenyn också.. Å i mårån ska ja träffa lilli!! ÄÄÄntligen!! <3


Piispala

och SFI-läger fredag-söndag.

Träning, tävling, samlingar, vila/sova, mat, läsa på artkännedom..
Träningarna har gått bra, löpstyrka och koordinationer på fredag. Morgonlänk, äventyrsbana och TMK på lördag. Morgonlänk och mängdintervaller(2x8x~430m) på söndag. Helt passligt, mina ben är inte döda men det känns nog lite.. :)

Äventyrsbanan gick ut på att man skulle blira lag och pröva på olika sporter och samla poäng. Jag och Anna var med länken långdistansarna och det visade sig vara bra för efter resultaten från curling, bowling, slippa genom olika hål i ett nät, balansera och möta varandra på en planka, hänga i ett rep, dribbla fotboll och innebandyboll, skjuta med laserpistol, skjuta pilbåge och blåsa pilar räknades i hop VANN vi, haha de va lite överraskande men såå kul. Vi vann ett par SFI sockor och en termos.. de va riktigit roligt att pröva på nya saker.. :)

I lördags hade vi en föreläsning om mentalträning av Lars Losvik och härregud vilken energisk människa! han hoppa å skutta när han berätta saker men intressant var det!

Idag efter träningen duscha vi, packa å ät snabbt å sen börja vi köra hem åt, jag ville hem så fort som möjligt för Tomas var ju ännu hemma, 20 över 3 svängde jag in på gården och 22 över for jag i väg igen. Till singsby på förlovningskalas, hans näst äldsta bror har också förlovat sej, där var en massa släktingar och god soppa och efterrät och tårta fick vi, sen var det bara att skynda sej vidare till busstationen så denna gång blev det bara en kortvisit men han kommer ju hem igen på torsdag och då är han hemma hela helgen..:)

I morgon är det skola och undervisning om musklerna som gäller!


Torsdag

och jag skall göra min medieuppgift genast jag har skrivit några rader här..

Var till skolan en sväng idag och gjorde 2/3 av en uppgift med linda som vi skall ha in 6.11 men på måndag skall vi ha en undervisningssnutt om musklerna så de fick vi klart idag iaf.. Läänge tog det men kul hade vi iaf och goda kalkonrullar år vi! :)

Sen for jag till Citimarket och handla lägermat dvs mandariner, bananer, piltti å kivi och så köpte jag fiskpinnar som jag och Thomas av njöt med potaismos före mamma hann hem..

Nu skall jag nog börja på min uppgift och sen blir det låånglänk, hoppas mamma vill komma cyklandes bredvid och hålla mej sällskap, annars blir det så tråkigt för akkun e slut i min ipod..

Förresten så far jag i väg till Piispala i morgon kl 1 , bara så ni vet! :)


221009


10 månader! <3

En "ledig" dag.

TRåkit har jag iaf inte hunnit ha..

Vaknade 8 av min brors telefon, mamma ringde och kollade att han var vaken..
Steg upp halv 9, åt morgonmål och började städa rummet
Träning 12, halv 3 kom jag hem
Städa klädskåpet klart och ta bort fläckar från kläder
Äta mat
Göra Kemi- begreppskarta om vatten
Skriva utvärderingar
börja på mediekultur- jag orkade med rubriken.. :)

Nu skall jag ta in mina vädrade täcken och dynor, duscha, kolla på bonde söker fru och sen sova.
Skola i morgon och jobba på biologi uppgiften med Linda.
Godnatt!


Dagen i korthet..

Fick stiga upp kl 6 för att läsa på tenten eftersom moodle int funka igår, dit for min simhallsträning före skolan 12.15. Tent, kopiera nå papper spela piano och klämma fingret! de to så in i helvete sjukt att ja bara sku hadd vila hopp å skrik men nej, ja gick och satte det under kallt vatten en stund och sen gick jag och öva piano de va lite av en plåga men lite bättre blev jag kanske. Sen hem å äta å i väg till Matilda, barnvakta henne några timmar medan Pia va på skolning. De va lungt å skönt. Hem igen, äta och göra tritonias hemtent, jag blev godkänd!!

Dagen förgylldes med ett samtal från Tomas som är ute i skogen hela veckan och jag var intställd på att inte få prata med han före på fredag kväll men så fel man kan ha :) Saknar honom rätt mycke nu just och jag får inte träffa honom före nästa torsdakväll om jag inte förtåss kör hårt hem från Piispala på söndag så jag hinner träffa han före han åker tillbaks till Drakan. I Piispala ärSFI-läger över helgen, de ska bli roligt men en massa träning och så får man träffa alla friidrottare som håller till på sånadär till ställningar :) och min storalilla syster ska med för första gången, få se vad det blir till?! :D

Nu skall jag sova, ledig resten av veckan men träning + en massa skolarbeten och städning av rummet står på schema i morgon så jag måste börja någongång.

Godnatt!
TJ 80
 

Nu börjar jag bli smått irriterad!!

Tent i mårån igen!
De i sej e int såå falit för har int så myki att läs å de handlar om IT, fast iof så e ja skit på datorer så jag borde läsa meen de GÅR INTE!!
Moodle är på reparation, hålååå vem bestämmer att de skall fixa nåt nu när alla skall läsa på tent eftersom allt material finns där!!?

Halåå va tänker di me?!

Tent i morgon..

och jag har inga förväntningar.. Jag har nog läst men troligtvis int tillräckligt och på rätt saker. De e lite svårt att veta vad man skall lära sig ur 4 böcker, dessutom fick jag bara tag i 2 eller egentligen nog i 3 men den tredje va på engelsak och det språket har inte fastnat i mitt huve ännu så de va onödigt att ens slösa tid på att läsa den.. Nå jag kan ju ta om om det skiter sig totalt, de e ju trots allt första tenten på universitets nivå..

Så där annars har helgen varit bra, Tomas kom hem på fredag kväll så ja ha vari me han ända tills han måsta far tibaks i kväll.. På fredags natten väckte han mej och sa, något i stil med att han fick alarm och att far en stund och kollar vad det är.. Hem kommer han 7 på mårånen och har släckt två brinnande lastbilar i över 3 timmar medans jag har sovit.. :) han e duktig! På lördag kväll var vi på kalas till hans kusin och se såg vi på en film, Marley and me. Den va jätte bra och berörde jätte mycket, det slutade med att vi båda gret över våra döda husdjur när hunden i filmen dör.. :)

Nu skall jag duscha och sen kolla parlamentet och läsa lite till så får vi hoppas jag kan nåt i morgon då..


Regn..

Kan det bara inte sluta regna!? jag skall ju å träna och jag tycker inte om att träna i regn!! bara på sommaren när det är varmt å skönt och bara svalkande med regn men inte nu när det är 3+ och spö regn, jag är ju genom blöt före uppvärmningen e gjord.. en e de bara ca en timme kvar då med blöta kläder.. myysit!!

Nå ja jag får väl hoppa direkt i duschen efter de då å fortsätta vänta på Tomas han kommer hem i kväll de e bra! :) Och så var de ju tenten.. uusch!! de e såå otroligt tråkigt att läsa som där böckerna så jag börjar över väga att ta den på talang..

200..

inlägg har jag hunnit skriva sen jag började blogg, dvs ganska exakt ett år. Jag kom på att jag skulle blogga frdagen på höstlovet förra året när jag just kommit hem får tuuri och hade gått där hela dagen och sovit ca 3 timmar natten före. Altså jag var trött men orkade inte sova.. :) Meen jag är ju inte såå aktiv alla gåner, men jag skriver n är jag känner för det..

okej det där var en parentes, nu e jag också trött men nu orkar jag nog sova och i morgon får jag sova lite längre. Börjar först 12.15 och har bara en jomppa föreläsning och en piano lektion men skall ändå stiga upp senast 8 och läsa på tenten. Är dessutom hem ensam i morgon till fredag för resten av familjen har höstlov och far till villan.. jag är också ledig på fredag men jag skall ängna den åt enbart skolarbeten och träning så att jag inte behöver läsa så mycket över helgen när Tomas e hemma. Då skall vi kanske åka till Tropiclandia. Fast nu när jag skerv det där kom jag på att det är höstlov och säkert helt sjukt mycke folk där.. kanske vi tar de en annan helg iaf?!  nå ja be får vi se sen nu e de natten!

Godnatt!


24 timmar per dygn räcker inte..

29 minst borde det finnas!
Speciellt om jag skall hinna med allt vad jag måste, borde och vill gör..

Tent på måndag, den vill jag skall gå bra för jag tänker inte ta om den. Tent på tisdag, den skall jag också bli godkänd i! Före det skall jag också ha fått ihop två reflektioner kring mobbning och elevers hälsa knåpat, lämnat in ett test om plagiering, övat på piano och TRÄNAT!! 

Jag skulle ju inte stressa, jag fick order från min tränare om att jag tränar när jag hinner men va då hinner? hur skall jag då bli bättre om jag bara tränar när jag hinner för i så fall blir det ju inte så ofta, dessutom måste jag träna för att orka med alla andra måsten också! 

Och klassträffarna då? i morgon skall vi och bowla, jag vet ännu inte om jag skall åka, känner verkligen att jag borde vara hemma en kväll och göra bort några måsten men jag vill ju nog umgås med min trevliga klass också! Jag tycker inte om när man inte hinner med allt man vill göra. Jag fattar heller int hur vi han med alla våra film kvällar, kaffe kvällar, ut och köra kvällar och snöbollskrigskvällar förra hösten?! helt sjuk vi hittade ju typ på någonting nästan varje kväll, läxor blev nog inte gjorda då men vi hade ju helt sjuukt roligt och Tomas fick mitt hjärta så det var ju nog 100000000000 gånger intressantare än kemi, matte och tyska(?) som jag hade 2 och 3 perioden i gymastiet förra hörsten.. ;) 

Nä om jag skulle ta och printa ut lite papper nu och foton till min textiluppgift, duscha, läsa lite och kolla andra aveny avsnittet från förra veckan. Sen sova!

godnatt

Föresten så är det bara 88 dagar kvar tills Tomas kommer hem för alltid, dvs mindre än hälften kvar!!


Jag ska läsa!! Snart..

På tisdag går lånetiden ut på mina tent böcker å då borde jag vag full proppad med info så att ja ska kunna något sen på måndagen i min första "riktiga" tent men jag årkar liksom inte. De e tung å inte alls särskillt intressant men snart skall jag nog försöka läsa lite iaf så att jag med gått samvete inte behöver läsa så mycket eller någonting alls i morgon när jag får ha en heldag med Tomas inga störande moment förutom en träning men den får han komma med på. Cykla bredvid och se till att jag håller jämn och relativ hög fart på mina 5 gånger 8 minuter ja skall ju trots allt ha pulsen på 170..

Nu e akkun snart slut i datorn så då får ja väl göra nå vettigt en stund..

Fredag

Ännu en fredag utan Tomas..
men i morgon vi 8-9 tiden borde han plinga på dörren :) dom kommer hem i morgonkväll pga att de kommer tillbaks till brigarden ikväll först efter ännu ett läger så han får vara hemma ända ti måndag kväll men det hjälper ju inte såå mycket när jag skall i skolan.. nå ja bättre än ingenting!

Nu sitter jag å väntar på att henrika skall svänga in på gården, själv! Hon fick körkortet idag, så grattis, grattis!! :) Vi skall titta på idol och bigbrother och ha roligt! kanske jag får med henne ut å gå också en sväng eller cykla? :)


Ännu några dar ha gått..

å ja ha int skrivi nå.. voivoi!
Ja ha faktiskt duuna å på me en massa inlämningsuppgifter ti skolan men nu böri di va undan fö den har gången, bara utbildning å samhälle kvar å liite liite på mitt biologi prov, bara vitsordsskalan kvar!
Den hä gånge ha du faktiskt lyckat me att prick in alla deadliner på samma vecka typ.. sånt tycker vi int om!

slöjduppsats
fysik labraport
gymnastik hemuppg 2
biologi provkonstruktion

Nu e de bara att fortsätta då me 2 reflektioner kring våra teman i utbildning å samhälle plus tent om 1½ vecka! SUCK!! jag behöver höstlov och en stor kram av Tomas!

För att va lite positiv före ja går å sov så hade vi vasalopp i går å cykla genom hela stan å så hu alla i klassen bor, de va jätte kul å vår klass e typ bäst!!  :)
Å idag ha ja vari å träna första gången på en veko, styrketräning fö mej själv i botniahallen gym, de va riktigt nais! så nu e ja på gång igen då efter min sega förkylning!

På tal om sega förkylningar e nog Tomas förkylning värre, han ha ari förkyld i över en vecka å idag hadd han feber å ska sova ute i skogen.. dom e på läger, lyckat! Kan int han bara kom hem så får ja pyssla om han tills an blir frisk igen!! PÅ lörda då kommer han hem igen efter 13 dagars frånvaro..

Nä nu ere no natten, ska bara sriv klar sista på mitt facit!
Godnatt


Grattis Henrika!!


Idag fyller världens bästa Henrika 18 år och blir stor flicka!!
Grattis,grattis,grattis!! <3

Min hals dödar mej!

ÅÅh, det känns på riktigt som om jag sku ha världens grövsta sandpapper i min hals, det river så in i helvet när jag sväljer och om jag råkar hosta lite så vill man ju bara skrika fast e tar ju å i å fö sej sjukt..
Så typiskt, ja sku ju me Anna ti hennes villa å ha roligt ikväll ja men i stället blir det att sitta hemma under en filt och dricka panadol hot varvat med te eller varm saft och hoppas på en snabb tillfriskning fö så här hängig tänker ja int känn mej nå många dagar!!


Välkommen, eller va man säger..

Jaha, då va jag också förkyld. Vaknade me otroligt sjuk hals i natt och int va de nå bättre i mårse heller, snarare  tvärtom.. typiskt!!! jag sku ju int bli sjuk! Nå ja nu sitter ja iaf här men sjuk hals rinnade näsa och konstiga ögon. Skall snart ta mej ikragen och göra lite skol uppg. åtmintone försöka.. :)
Hej så länge..

RSS 2.0