Fredag

Nu har jag också sett Harry Potter och halvblodsprinsen, den va helt bra fast ännu bättre skull den säkert ha varit om jag sett dom andra filmerna från början till slut och inte bara med ett halvt öga när någon av mina syskon sett dom. Böckerna kanske jag också borde läsa?

Sådär annars har jag inte gjort så mycket, läst ut första twilight boken, köpt den andra och tränat. En lungn länk, den va helt lung och avslappnande, i början, sen blev det ootroligt jobbigt men hemma kom jag på att det kanske var för att det var ett tag sen jag åt före jag for i väg..

Snart skall jag hämta Tomas vid busstation då skall jag krama honom! :)

i morgon fyller mamma!
 

Bara för att jag borde sova..

1. Vad/vem fick dig att skratta idag? Min syster
2. Vad gjorde du 8.00 imorse? Sov
3. Vad gjorde du för 30 min sen? satt där ja ännu sitter..
4. Vad hände dig 1993? Jag blev storasyster
7. Vilken färg är din hårborste? typ röd
8. Vad köpte du sist? kläder
9. Vad fick du senast i present? student presenter
10. Vilken färg är din dörr? vit
11. Var förvarar du dina pengar? banken
12. Hur var vädret igår? bättre sku de ha kona va men helt ok
13. Var kramades du sist? Tomas
14. Vad ser du fram emot? fredag kväll
15. Vad är 15? mopo ålder
16. Vilken skostorlek har du? 35
17. Vill du klippa dig? Ibland
18. Är du över 25? nej
19. Pratar du mycket? ja e nog ganska tyst men när jag kommer igång kan de va svårt att få tyst på mej..
20. Kollar du på O.C.? nej
21. Har ditt namn ett "x" i det? nej
22. Känner du någon som heter Steve? nej
23. Hittar du på egna ord? om de behövs
25. Är du en typiskt svartsjuk person? njä
26. Vad har du för mobil? nokia
27. Vem ringde dig sist? mamma
28. Biter du på naglarna?
29. Har du lockigt hår? int direkt, lite vågit ibland
30. Vilken konsert ska du på härnäst? ?
31. Vem är den sämsta personen i ditt liv just? dum fråga!
33. Vilket ord säger du ofta? Seriöst
34. Har du sett filmen 'Donnie Darko'? nej
35. Ska du jobba imorgon? nej
36. Vem sa du "jag älskar dig" till sist? Tomas <3
37. Vad borde du göra nu? SOVA, elär iaf ligga i min säng å läsa min bok!
38. Har du något smeknamn? nä int riktit
39. Sover du mycket? om ja har tid
40. Vilken är den bästa film du sett inom loppet av 2 veckor? säkert nån Beck
41. Vad ska du göra på lördag? krama Tomas å fria mamma!
42. När var du ute sist? typ kl 21 när jag kom hem från träningen
43. Har du gråtit idag? nej
44. Är du en glad person? för det mesta
45. Har du roligt nu? int direkt..
46. Vad äter du helst? husmanskost
47. Vem var du med sist? min familj förutom pappa som jobbar
48. Vad heter din mamma? Mona
49. Vad är hela ditt namn? Nina Sofia Korpisaari
50. Tycker du om någon just nu? Jaah min Tomas!

Bilder från Norrskär och Rönnskär


dimmigt å hård vind, de va skumpigt ut på kvarken




fyren på dagen


uppifrån


sötis å jag


min bror


natt




Rönnskär


Båken


Tomas och Thomas


mitt favorit ställe


Helt underbar helg som slutade med simning med kläderna på vid rönnskär där vattnet nog inte var varmare än 12 grader och när vi kom tillbaks till villan blev det vattenskid åkning, såå roligt! 

NU ska ja å träna..

Hej fredag!

Idag är de fredag och jag sitter på nålar!! Tomas kommer hem idag eller ikväll typ 10 tiden, jag skall hämta han vid busstationen. Idag går klockan långsaamt!!

Men ja ska iaf å träna så dit far nog 2h iaf å sen borde jag laga klart ärevarvs pappren fast först skall jag äta så maten hinner smälta tills klockan är 4 och jag skall infinna mej vid botniahallen.

Sen skall jag krama Tomas hela helgen! :)

Nu blev jag mera motiverad igen

1500 idag gick riktigt bra! lätt, inga styva ben och inge pipade å framförallt nytt rekord! 4.57,35. Det behövdes för min motivation!!

Så där annars har jag inte gjort så mycket idag, trykt en tröja, matat in lite ärevarvs papper och läst lite i min bok och snart bara Charlotta slutar jobba så ska vi ut på en kvällspromenad :)

Idag är det också 22 .7 och 22 i varje månad är en bra dag, idag betyder det 7 månader :)<3 å nu e de bara 2 dygn kvar å sen e Tomas hemma 3 hela dagar, jippii!! :)


Läsa

Sen Tomas for har jag inte gjort så mycket annat än läst, ja läser mest varje dag, hittils har jag lyckats hitta bra och läs värda böcker.

Saldot hittils:
Om jag stannar - Gayle Forman
Som jag vill vara - Katarina von Bredow
Hur kär får man bli - Katarina von Bredow
Expert på att rodna - Katarina von Bredow
Ta livet av mej mamma - Marianne Käcko
En olats de kallar lyckan - Mårten Sandén

Idag när jag var med min allra bästa lilli i stan köpte jag första Twillight boken så nu skall jag börja läsa den serien. Dessutom köpte jag 3 tröjor och ett par tights. En tröja är enfärgad så den skall jag snygga till med en text.

Nu skall jag slänga bort datorn och titta Beck med mamma för jag vågar int se den själv hah :D

om 4 dagar får jag träffa Tomas!! 

Freda, lörda, sönda

Fast de e 3 dagar har jag inte så mycket att berätta, en lung hemma helg blev det iaf..

Fredag: sola, läsa, limma in bilder i mitt åre album, länka med anna och sen for vi faktiskt till stan en stund och kolla rockperry lite men de va aningen slött och inte så många kända personer, lilli hittade jag iaf så vi besätmde att idag ska vi äntligen träffas. Så där annars gick det nog riktigt bra att fara med anna ti stan fast när hon prata med sina kompisar känd man sej lite stor.. :) men nå ja vi tyckte att vi kunde årets rockperry vid halv 12 redan så då for vi hem!

Lördag:Sola, sola, sola å läsa, limma, nu ha ja läst ut alla mina böcker som jag köpte i göteborg, dom va riktigt bra allihopa och mitt album e klart, jag funderar bara på om jag skall skriva nåt i det eller om jag skall låta bli.. på kvällen for mamma å jag först till paxals med mitt tackkort och sen va jag hungrig så vi for till restaurang söderfjärden på pizza, nais

Söndag:Igår gjorde jag absolut inget vettigt, gick och fundera på om jag skulle springa 3000 i kristinestad eller inte men jag sprang nog men dåligt gick det!! uur dåli tid och pipigt blev det att andas och tungt för psyket när en som är 3 år yngre springer helt sjukt bra!! men men Camilla e duktig!

på tal om att springa dåligt så håller motivationen att sjunka, går det inte någorlunda bra på DM på onsdag vet jag inte vad jag skall börja ta mej till, det känns så otrolit hopplöst att jag tränar och tränar men blir aldrig bättre, fast träningarna börjar gå bättre.. Nå ja vi får väl se på onsdag.

Klockan 12 skall jag träffa lilli i stan så det blir en butik gåar dag, jag vill hitta fina tröjor!

förresten så skrav jag ett brev till Tomas igår kväll, det var roligt att skriva brev fö de va så länge sen. Idag skall jag påsta det så att det hinner fram före fredag fö då kommer han äntligen hem!

Nu skall jag gå och äta morgonmål!
Hej så länge.


Saknar!!


nu saknar jag Tomas ganska mycke..

Men på fredag kommer han hem pch på lördag far vi på Norrskärsdanssin, hoppas vädret e som nu!

Idag har jag..

Städat och rensat ur mitt klädskåp, det behövdes och fint blev det, hoppas bara att det hålls så en liiten stund helst!



när jag var klar for Thomas jag och mamma till stan för att köpa en ram till min fina åre bild , ett foto album till alla min åre bilder och en låda att sätta mina student presenter i tills jag flyttar hem i från och får börja använda dom..


bilden som jag förstorat till 30x40 och ramat in, I like!!

när vi kom hem började jag plocka och limma in bilderna i albumet men det lär ta en stund..

sen bar det i  väg till närpes och springa 1500m på DM, de gick väl så där.. men nytt rekord med 3 hundra delar blev det iaf.. :D och en till dm medalj i samlingen!

På väg hem prata jag 22 min me Tomas, han har det bra och trivs helt okej! Dom stiger upp 6 på mårånen, gör en massa saker till 6 på kvällen, sen e de friitid men än så länge får dom inte göra så mycket, int ens gå ut!! dom får röra sej på sin våning i sitt kompani.. Meen han kommer iaf troligtvis hem nästa helg!! :) så då blir det norrskärsdans för hela slanten,hoppas bara vädret int e allt fö blåsit! det är int jätte roligt att skumppa i väg i 10 m/s över halva kvarken i en liten båt. iof så e int vår båt jätte liten men lite fö stora vågor på kvarken.. :D

åh nu går jag å sova!
Gonatt!

För 3 dagar sen..

sade jag hejdå till Tomas vid tågstationen, det gick mycket bättre än jag hade trott, inga tårar!  Men i och för sej så kanske jag hade gråtit vad jag skulle gråta eftersom jag gjorde det när han hängde sitt älskade tandhalsband runt min hals och sa att han ville att jag skulle ha det medans hans var i dragsvik, det var så fint!

Nu är det tredjedagen av 180 dagar eller om dom är riktigt hemska 362.. än så länge går det bra, men kanske för att vi inte brukar träffas på måndagar el tisdagar eftersom han har brandkåren på måndagar och jag friidrottsträningarna med knattarna på tisdagar.. men nu är det onsdag då brukar vi hitta på något.

Denna onsdag har jag spenderat med att cykla ut alla tackkort i solf föruton paxals familj som får sitt när jag träffar dom :) det var så ootroligt skönt att cykla, med thomas mp3 i öronen och helt för mej själv i min egen värld.



jag ser konstig ut och har solen i ögonen men huvudsaken är att tanden syns!


Najs eller bajs..

När man jobbar som friidrottstränare till små barn och är ute över 5 timmar om dagen så måste man ha något svalt men ändå sportigt på sej och man kan ju inte heller ha för lite kläder på sej så då är en topp riktigt bra bort sätt från hur man ser ut på ryggen när man kommer hem..




När man väl har kunnat konstatera att man fått snygga ränder lägger man sej i solen med en bra bok för att slappna av  efter alla mera eller mindre jobbiga ungar, denna gång med bikini på men resultatet blev inte så mycket bättre..


nu har jag även ett vitt sträck och en vit rosett på ryggen..

och röd är jag också..

BAJS!!

En grå söndag..

Nu ha d vari tråkit väder jätte länge, föruton e liten stund i går.. Nu vill jag ha tillbaks sommar värmen och det fort! Kan det inte vara passligt varmt lite, sist de va varmt va de ju oliidligt varmt men nu e de ju oliidligt kallt i stället! Så nu är det nog bara för solen att rycka upp sej och värma upp dom 3 sista dagarna på friidrottsskolan!

 

Idag händer det inte så mycket, Tomas sista lediga dag på läänge och och sista hela dagen jag kan vara med honm på 2 eller 3 veckor beroende på hur hemska dom som bestämmer i dragsvik är..  Nu just sitter vi framför varsin dator och tråkar oss, Tomas gör ett über snyggt diplom som jag skall dela ut åt mina friidrottsungar bara för att dom har varit så duktiga och genomlidigt 6 veckor med mej.. fast egentligen tror jag att det är jag som genomlidit 6 veckor med dom.. :D Själv sitter jag bara och tittar runt på nätet.

 

 


Jag klarade det med benen i behåll!

Igår sprang jag hinder för första gången sen FM i höstas, efter FM haltade jag i närapå 2 månader, idag haltar jag inte!! Så skönt att kunna springa igen, jag var nervös i 2 dagar för loppet och igår kunde jag just och just få i mej lite lasange till mat, jag var inte nervös för själva tävlingen utan bara för hur det skulle gå med mitt ben..

Nå ja tävlingen gick ju helt okej om man kollar på plaseringen men tiden var ju inte helt bra, jag ville men vågade inte trycka på..

Och vattengraven då, tänk vad många sekunder som skulle sparas om jag var duktig på att hoppa över den. Men nu är jag inte duktig och jag landar jämfota, väntar på att chocken över hur kallt vattnet är och först sen förtsätter jag. Tänk åtminstone 2 sek per gång man skall dit och plaska och 2 gånger 5 är 10, 10 sekunder kunde jag vinna bara av att träna vattengravs löpning! Och ännu mera bort av tiden går att fås, jag var ju inte speciellt trött igår när jag kom i mål men de va inte målet i går, målet igår var att komma i mål med benen i behåll och det uppnåddes så jag är nöjd och är redan taggad för nästa hinder lopp! :)

Jag fick vara frissör! :)


det är bara för få dagar kvar tills han far..

Kommer att sakna dej såå!!! <3

Hej, jag har mycket att göra..

Idag for ja i väg på friidrottsskolan havl 10 och kom hem lite över 3. Halv  6 bar det i väg igen, denna på egen träning med anna i hälarna.. å den här va no den längsta intervallträningen jag har gjort, jag trodde den aldrig skulle ta slut, 2,5 h med uppvärmning och ner jogg. hoho! fast den va int jätte tung 2x(2x300+3x200+4x150m) men pausen mellan loppen va 5 min och mellan serien 10 min så hela träningen bestod av 1,5 h vila.. :D alltså jag kom hem halv 10 och då var den dagen slut och i morgon blir det likadannt. först friidrottsskola och sen knatte träning på kvällen och på onsdag är det friidrottsskola och på kvällen skall jag vara hejaklack på dt i malax åt min söta pojkvän som skall springa 100m . På torsdag har jag själv tävling och då är det 2000m hinder som gäller, hoppas bara min höft håller i hop!  På fredag skall jam med anna panna till stan och köpa en försenad födelsedags present till vår kära vän.

Sen är det helg och sen är det måndagen den 13 juli och då åker min Tomas tii dragsvik för att göra undan militären, jag hoppas innerligt att han klarar sej undan med ett halvt år, bara ett halvt år är ju alldeles för länge!! Nå ja bara ja klarar mej till hösten går det nog bra sen när ja får börja skolan och ha program varje dag!

Nu skall jag stänga av min egna dumburk och börja söka mej i sängen, gonatt!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!

26.8 börjar jag studera till klasslärare på peffan!!


LYCKA!!


(Ja tänkt int våg öppna breve men sen när ja äntligen fick opp de, fast de egentligen no int to så läng, blev jag överlycklig. Jag har en studieplats till hösten  å behöver inte jobba ett år!! :D)


RSS 2.0