Nu e ja hemma, äntligen!

Helgen i Göteborg har varit bra men stundvis tung..

Fredag: flyg 0600 från Vasa 0700 i Helsingfors 0740 från Helsingfors och 0810 (svensktid) i Göteborg. Då blev det först att snabbt byta till svalare kläder och bege sig i väg på stan en stund, sen till hotellet och vila för att orka kolla in ullevi och träna lite på kvällen.

Lördag:Efter nästan 12h sömn, var det frukost och en lång förmiddag när man bara ville spara på sina krafter för att orka springa hårt 1555 de va svårt iaf pga hettan, 30+ åtminstone. Nåja tävlingen gickväl helt okej då iaf, 11 plats och nästan rekord, men nästan räknas egentligen inte.. det skall vara rekord! Sen jogga ner och tillbaka till hotellet och äta och sova!

Söndag:Den jobbigase dagen på hela resa, jag var för mej själv i stortsätt hela dagen. och eftersom jag skulle springa först 1940 visste jag inte riktitgt vad jag skulle göra, jag gick och shoppade en stund men gav ganska snabbt upp efter att jag hittat en uur fin peak huppari så jag köpte en sallad som jag tog med mej till hotellet och satt där ute i kuggan och åt den, för i solen kunde man inte sitta! Sen hittade jag en dator som jag degade vid ca 2 timmar, men jag fick iaf skriva med Tomas på msn! :) sen var det äntligen dags att gå till ullevi. det som jag egentiligen inte hade så stor luft med men jag är envis och har man slösat bort en hel helg i göteborg kunde jag väl lika bra göra nå nytta och springa dåm där 800metrarna fast det skulle bli jobbigt, det visste jag redan för jag ens hade börjat värma upp. Benen var tröga och styva och ville inte alls springa, det vill de int förövrigt göra när det sa PANG heller, jag sprang ännu ett dåligt 800m lopp och är besviken och har börjat över väga att sluta med 800 helt och hållet, jag tror att mataton får bli min gren inom framtiden där man inte behöver ha så bråttom..  Sen var det iaf bara att jogga ner och gå till hotellet och äta en konstig middag, pack , duscha och krypa under täcket, fast det var olidligt så det blev nog att sova bredvis täcket..

Måndag: börjagde med väckning 7.00 sen gick vi i väg till flyg bussen 8.00  till flygfältet kom vi runt 9 tiden och vårt plan skulle lyfta 10.40 men nej, det var för senat så vi lyfte först 11.30 men det gjorde inte så mycket eftersom vårt plan till vasa sen skulle gå först 16.50 så det blev nog iaf 3 inte så långa timmas på flygfältet i Helsingfors. Detta mest pga den nya bok som jag inhandlat på akademiska bokhandeln i går, Som om ingenting av Katarina von Bredow, så bra!!


Nå de va de, några bilder har jag men inga att hänga i julgranen så det får vänta om det blir några alls.. Jenni kanske skickar nå bättre så småningom.

Nu skall jag dra mej ut på en avslapnande återhämtande länk i kvällssolen, 24 grader i skuggan och klockan är snart halv 9...




Göteborg 26-29.6

I morgon klockan 06.00 lyfter flyget från Vasa flygfält med först näsan mot Helsingfors och senare vidare till Göteborg.
Till Göteborg skall 8 hurttiga öideare och en ledare på världsungdomsspelen i friidrott, jag skall springa 1500 och 800m på lördag och söndag.. hoppas det går bra, rekord vill jag springa!!

Nästa gång jag står på korsholmsmark är 17.50 på måndag, då kommer alla här hemma vara negerbruna efter helgens utlåvade varma väder men jag kommer vara ääännu brunare för att i Göteborg är det flera grader varmare än här! Pilutta er!!

Ha det skoj och Kom ihåg solkrämen speciellt mamma och co på villan!!

Jag skall också försöka ha det roligt hoppas bara dom 7 andra som ska med är trevliga typer, men det tror jag nog!

Hej så länge!


I love you and that's all I really know..




Nina <3 Tomas
6 månader!



Glad Midsommar!!

Midsommarstången är klar, nu gäller det bara att komma på program för kvällen :)








//Nina


Har du nå barn?

Nää-ä int ännu..

Haha den frågan fick jag idag på friidrottsskolan i Helsingby, jag blev lite paff och fick int ur mej nå annat än nää-ä å sen måsta ja tillägga int ännu fö att va lite trevligare.. :D

De va en frågvis men trevlig flicka, mycke trevligare än alla hjobbiga finska ungar som int kuna hör på ordentligt å dessutom börja klag på min finska!! halåå ja lagar ju iaf så dom förstår, ja sku ju lika bra kuna prata bara svenska så sko int dom föstå ett piss!!! dumma ungar!! Dessutom tycker ja själv att min finska int e såå dåli!!

Nu ska jag å Anna ut å träna sen ska ja träffa Charlotta å i mårån e de Falken Games å ja ska springa 800m hoppas de går någålunda bra!

Hejs!

Sluta regna, TACK!!

Idag har jag haft friidrottsskola, ~4 timmar i regn.. BLÄ å bara 5 barn i Smedsby å 2 i kvevlax som dessutom kom för sent.. 10 över 1 då va jag å jesper nästan på väg hem men så dyker dom upp och vi måste undervisa en timme till i 3-steg å diskus. Gud va 3-steg kan vara svårt.. i Smedsby va de 2 som kom på tekniken, alla andra gjorde som dom själv tyckte.. Och inte lyssnade dom speciellt bra heller när vi försökte förklara..

Nå ja idag ha ja också hunnit med massage hos Jens, de va bais! de to såå himla sjukt ja trodde jag skulle spy, usch, aldrig mera att jag låter det gå sådär lände mellan massage gångerna, nästa gång är redan nästa onsdag, hoppas det känns bättre då..

Nu har jag väldigt tråkigt vet inte vad jag skall göra men här framför datorn årkar jag inte sotta mera.. kanske jag börjar limma in mina student bilder i mitt album eller så går jag ner och äter födelsedags tårta, pappa fyller på tisdag men då är han i jobbe så vi friar han idag + att mamma å pappa har bröllopsdag idag!  :)


mamma minä ja pappa


Nu har jag just suttit och lekt med picasa, det är roligt! tiden flyger iväg och nu håller jag på att fatta hur man skall göra så nu börjar det gå riktigt bra, och några alltenativa Tack kort har jag åstadkommit..


Tack 3 tyckte Anna va bäst..

1) Nina Korpisaari IFFemman 10.58.11

NYTT REKORD!!!!

Idag inledde jag min friidrottssäsong påriktitgt, 3000m i Kristinestad!

Jag hade noll förväntningar inför loppet min mage var sjuk och mina ben är så jävla styva, jag har nog aldrig varit så styv som jag är nu! Nå ja iaf, jag visste att jag kunde om jag ville och idag ville jag + att jag fick ootroligt bra draghjälp av Katarina (fölåt för att jag spurtade om dej i slutet.. :) ) nå ja iaf, hon hade som mål att springa under 11min och hennes tränare tog mellan tider och meddelade hur vi låg till. När det var 3 varv kvar var jag jätte trött men jag kämpade på och när de bara var ett varv kvar bestämde jag mej för att spurta!!! Jag sprang som aldrig förr (iaf int på länge..) och när jag kom i mål tryckte jag av min egen klocka och såg att den visade på under 11 min!! Fatta under 11 min , jag som hade som skulle vara nöjd om jag klarade under 12 med mina ben, men idag var det min dag och det skall tydligen kännas trögt inför ett lopp för att det skall gå bra..

Nå ja nu e mitt rekord på 3000m 10.58.11 och inte 11.00,21 någå mera!!
Idag e Nina Happy!!! :)

Min syster och min söta pojkvän var också duktiga! Anna som klarade sig igenom 3000 för första gången på 12.15 ca och Tomas som fattat att friidrott är jätte roligt och sprang ännu ett bra 100ms lopp :) puss<3



på språng på stafettis :)


Hej!

Hej jag heter Tomas och jag tycker om Nina :) Idag har Nina varit till naprapaten, när hon kom dit fick hon en chock (el-behandling). Sedan gick hon runt i stan och gjorde sånt som flickor gör i stan dvs. sprang till H&M. Där köpte hon säkert någonting, annars skulle det vara ett bakslag... Efter detta sökte hon sig till Top Sport, vilket hon tyckte var toppen, där köpte hon nämligen ett par solglasögon vilket hon kan behöva för att inte behöva gå runt och se ut som ett yrvaket fyllo i solljuset och sedan få huvudvärk :) Alltsom tiden gick började Nina fundera på om hon skulle fara och hälsa på sin på hemmafronten idogt arbetande pojkvän, hon slog en signal åt honom och fick till sin fasa höra att hans flitiga arbete förbytts i lathet framför datorn. Nåväl, Nina kastade sig i sin bil och körde i ilfart iväg till böndernas förlorade paradis Singsby. Där träffade hon sin prins, sittandes framför sin dator med alltför hög volym på musiken för att kunna uppmärksamma hennes ankomst. Väl framme i Singsby enades duon att styra kosan mot BH:n ( nej, inte H&M:s underklädesavdelning, utan Botniahallen) för ett träningspass i 110m häck, ett jävlaranamma brett arsle... Vid botniahallen konstaterades efter ett ryck i dörrhandtaget att den stängt 1.6, men inga sura miner här inte, utomhusplanen var ju trots allt helt ledig :) ( vilket inte var oväntat eftersom ett monsunregn tagit grepp om Smedsby) Hårdträningen körde igång så även hårdregnet, men vi avslutade träningspasset lagom tills regnet upphörde. Genomvåta och med värkande ben haltades det iväg mot bilen och hemfärd. Hemma fick sig Ninas haltande "idrottare" massage med liniment, denna session borde klassas som en tortyrmetod mot klienten och hans styva benmuskler. Efter att ha avklart massagen, ätit oss fetaoch powernappat i 1h kollades det på Beck och sedan dess har det inte hänt något mer än att smörgåstårtsbiten i kylskåpet krympt och här ligger nu de två slagna hjältarna med en laptop i famnen skrivandes ett blogginlägg med total avsaknad av allt som heter relevant innehåll. Nej nu får det vara nog för ikväll, detta inlägg som började som ett one line inlägg har nu efter flumm utmynnat i en alltför lång uppsats med vitsordet.. bam bam bam bam.... FYRA :)

 

Tack och hej, leverpastej

att skriva blogg var icke min grej

till nästa gång ni länge får vänta

om jag inte förståss får ränta :) fy vilken dåli dikt, BLÄÄÄ 

 


Nu e ja glad!

Fö nu har ja en egen dator!! fatta en alldeles egen som e bara min å ingen annan kan kom å jag bort mej från den men jag kan jaga bort andra! ;D

Men ja e också lite lessen i öga fö mitt öga har nå fel, ja sen nå svart hela tiden, de e som om nånting sku sitta fast på pupillen.. De e inge roligt!

Ikväll ska ja träna! :)

Min lilla röda bil är åter ren och fin!



Jag glömde en viktig detalj.

Det är min syster Anna som fotat alla fotonen i förra inlägget! :)


30.5.2009 i bilder


fixa håret


nybakade studenter


De va jobbit att titta upp på fotografen..


Tomas och jag


jag blev så glad så jag började gråta när jag såg..


min student present :)

   
   
Tack mamma,pappa,mommo,moffa,fammo,faffa,timppa,pia å matilda!


Stolt, ja fick i mej ett helt champange glas!


Tilde å Matilda


Mina flickor! <3

  
   
Annas försök att slå Mikael Weckström, den riktiga fotografen..


lillasyster, storasyster, lillebror <3


skepp åhoj typ.. :)

Sen va de strampen på kvällen men bilderna därifrån e int så bra å nu e klockan mycke så nu ska ja gå å sova men ett stort TACK till alla som kom ihåg mej på min hittils största dag! Tack och gonatt!

Puss/ Nina


RSS 2.0