270110

Idag fyller lilla jag 20 år!!

Guud så stor jag blev :)


Sista dagen som tonåring.

Idag är det tisdag och den 26 januari 2010 dessutom vilket betyder att det är min sista dag som tonåring!! Det är ju nästan så att man blir rädd och får ålderskris eller något liknande.

Nå ja kvällen till ära slakk jag och inviga min fina lila halare till fontana på halarsitz, det skall bli roligt. Skulle även kunna ta chansen att vara full första gången i mitt liv ikväll och därmed få det "över stökat" ännu medan jag är tonåring men jag tror nog det får vänta.. Jag menar vad är det liksom för vits att vara full egentligen? man kan ha precis lika roligt utan alkohol om inte roligare för då behöver man iaf inte må dåligt dagen efter :)

Nu skall jag hoppa i duschen och sedan dra mig i väg mot stan, först till Sofia.

-Nina

det finns inte så mycket att berätta..

dagarna flyger iväg och alla ser i princip likadana ut.
Skolan e trevlig att vara i men inlämnings arbetena e mindre trevlig.
Har tillbringat helgen på öjberget.
Skidlärare kallas det.
Har något fel igen så ingen träning på några dagar kanske?!
Vet inte vad det är för inget fel hittas.
Om 2 dagar blir jag gammal.
I morgon har vi halar sitz.
På torsdag skall jag och sofia som blir gammal idag ha 40 års kalas.
Nu skall jag dricka te och sedan söka mej i sängen.
Godnatt :)

Det kallas mycket att göra..

när man far tidigt på morgonen och kommer hem när det blivit mörkt för länge sen.. Så har det varit nu de senaste dagarna därför har det varit lite tyst här några dagar. Men jag kan dra en förkortad version av vad som har hänt i mitt liv sen i torsdags.
fredag: skolan, träna, skida med Tomas, lata oss
lördag: skidlärare 11-16, äta mat, länkka, SOVA!
söndag: skidlärare, äta, knattetränare, Godnatt
måndag: skola, länkka, cirkelträning åt små barnen och så var den dagen slut.
Idag är det tisdag och jag har redan varit vaken sen halv 6 eftersom jag utöver mitt fulla program åker till Matilda till kl 6, väcker henne, för henne till morris eller skolbussen. Snart skall jag äta min lunch före jag släpar mej i väg till skolan och sedan därifrån på träning och sen hem till Tomas och säga hej till han! Sen hem och sova och upp halv 6 igen i morgon. :) De e mykke nu..
Så där annars kan jag bara meddela att mina ben har varit som klobbade gäddor (inte för att jag vet hur dom känner sig) dvs dom har varit sjuka!! skulle jag vara skidlärare varje dag skulle mina benmuskler snart har mångdubblats som tur är är det mycket roligt att lära barn/unga/vuxna att åka slalom eller snowboard och ett extra + är att lönen inte är fyskamm :)
Nu skall jag försöka mej på något liite vettigare än att skriva blogg, dock har jag varit så duktig redan idag att jag kollat runt efter lite sommarjobb!
Skit på dej (it means have a nice day!) haha :)

Torsdag

Idag har datorn varit min vän i stort sätt ända sen jag kom hem från skolan idag. Har bara ätit, varit en sväng till butiken efter ett paket som innehöll en jätte, jätte fin mössa och så var jag på en länk för att få hjärnan rensad lite grann..
Nu är min jomppa uppgift nästan klar. Bara lite på 1c att skriva och sen så skall jag ha tomas att läsa igenom den i morgon och tvätta bort alla mina stavfel. Uppgift 2 var faktiskt nästa intressant bara de inte skulle ta så lång tid. Skrev iaf om Downssyndrom och hur man kan utföra en gymnastiklektion med elever med downssyndrom.
I morgon är det fredag och vi har bara finska.. Känns liiite onödigt att fara till skolan bara för det men jag skall ju till botniahallen sen så de e lungt!
Nu skall jag snabbt fixa finska läxan och sedan är det godnatt för min del.
Godnattt!

godnatt

Det börjar bli dags att slänga den här dummburken under sängen men först skall jag skriva några rader.. Jag överlevde Kuortane lägret. Det var mycket roligt men så in i helvetes sjuka ben fick jag. Mina vader skrek på hjälp under sista träningen men ingen ville lyssna på dem, speciellt inte jag.
I på söndags kvällen slöa jag med Tomas som nu mera är mycket fri. Det va otroligt skönt att inte göra någonting, bara vara.
Idag, tisdagen den 12.1 har jag deltagit i en skidtävling, det gick väl helt okej. Jag är ju trots allt friidrottare utan skidteknik som klarar sig så pass bra att jag bara var 2 och en halv minut från segern enbart på min kondition. De ni!
Så där annars tycker linser som inte vill komma ut ur ögonen är otroligt störande!
Nu skall jag gå och lägga mej, ny dag i morgon som inleds med massage. Halleluja!
jag som typ skidar på lindon.. :)

fredagen den åttonde januari tvåtusentie

dagen som vi väntat på sen den 13 juli tvåtusennie.

Det är väl nu man skall säga OHI ON?!

Nå ja nu är det iaf över (nästan, 1 timme kvar. tror jag..) och det känns bara skönt!!

De 2 första månaderna gick otroligt trögt och det var jobbigt mest hela tiden. Sen började jag skolan och fick en massa annat att tänka på så nu har tiden flugit i väg. Känns det som iaf nu när man tänker tillbaka men just då när man var mitt i det trodde man aldrig att det skulle ta slut.

På ett lite sätt känns det också konstigt att Tomas kommer att vara hemma hela tiden från och med nu. Man har ju liksom vant sej och det har blivit vår vardag. Han är i dragsvik och jag i skolan. På helgerna är vi med varandra. Men nu kan vi ju vara med varandra typ hela tiden. Vi behöver iaf inte vänta tills det blir loma! Det är NAIS!

Hur det känns för Tomas vet jag ju inte men så här känner jag och jag skall försöka få honom att beskriva sin känsla också för jag antar att det känns ännu mycket bättre för honom som liksom varit den som blivit tvingad att gå tills fötterna blött, vara vaken tills han somnat stående, sova i ett tält med feber i kroppen, vara på läger i -20, sitta 6h i buss var väg för att få lite ledigt osv.. Men nu är han civil!


Denna dag skall jag fira med att åka till Kuortane på SFI-läger över helgen och springa 1200m + 300ms test ikväll och fördriva dom andra dagarna med hårda träningar och försöka få min jomppa uppgift gjord. 

Den är värre än alla träningar och test tillsammans!! Fattar faktiskt inte hur man får ge så där jävla mycket del uppgifter i en uppgift av 5!! Vi borde få minst 10 sp för denna kurs om man tänker på hur mycket arbete vi satt ner på alla uppgifter + att vi faktiskt haft en massa övningar och 5 föreläsningar också!!

Ha en trevlig helg gott folk, på måndag börjar skolan så då är det slut med alla sovmorrnar.. :)

Happy

Idag har varit en bra dag.
Började dagen med 15km skidning med anna panna i solf spåret i -15 grader. Vi har konstaterat att vi börjar bli immuna mot kölden för utan att skojja kändest det inte som 15 högst 10 :)

Sen bar det i väg till Öjberget med broder, hem och äta och i väg till stan med syster yster fast först och knaka lite rygg..

Nu sitter jag och har lite små tråkigt men skall väl ta itu med något här hemma tror jag.. Men pricken över i idag är nog att om 5-10 dagar kommer jag att a typ världens snyggaste mössa.. de ni! :)

I morgon skall jag på skidtävling, tillåt mej skratta lite :D men om det är över 15 grader vilket det troligtvis är såblir det inget för solf borna är klena! Men inte jag. På kvällen skall jag vara med Chottis :)

Tack å hej leverpastej!
Haha.

Måndag var det visst?

Börjar bli råddig av att vara ledig hela tiden. Idag har varit en riktigt slö dag enda vettiga jag fått gjort är den jävligt tunga länken ja gjorde i 5 cm ny snö och dessutom höll jag på att bli blind av den vita snön. Men märkväl, jag klagar inte!! det finns inget bättre än snön som ligger så vit och fin på vår mark! man blir glad varje gång man tittar ut och sir hu fint vi har de.
Men ja ha faktiskt gjort mat idag också och plockat i och ur diskmaskinen och skottat lite snö. Sen har Henrika hittat hit ikväll också och kollat flickan som lekte med elden med mej. De va trevligt :)
Nu tror jag faktiskt att jag skall börja söka mej i sängen så jag orkar med min 2 timmar långa skidträning i morgonbitti med anna panna.. fast först skall jag hitta en tid som passar för både mej och charlotta att träffas före hon smiter i väg till åbo igen! :)
tillsist en bild på min sötis före han for i väg sista gången..

Sista gången!

Idag var det sista gången jag förde Tomas till bussen som går till Dragsvik. Nästa gång jag träffar honom är han fri som en fågel!
TJ 5

020110

Mätaren visade -19 grader och på mitt träningsprogram stod det 12 km länk. På med kläderna och ut i kyla och bra gick det! :)

RSS 2.0