Sommarfeelis!

Solen skiner och fåglarna kvittrar där ute..
Men det var inte det jag menade med sommarfeelis utan jag tycker att det börjar bli sommar på riktigt när snön har smält bort från löparbanorna och man kan vara på centralidrottsplan och springa sina tunga intervaller, runt,runt i stället för fram,fram på hårda äkliga asfaltsvägar..
I går invigde jag min säsong på tartanbanorna påriktigt, visserligen har jag varit där uten en gång förr men det var 5x60m efter styrketräning inne i hallen så därför räknas det inte men i går sprang jag 10x2 min där ute och dessutom plockade jag och Tomas ut häckar för han skulle träna häck eftersom han tänker springa det på stafettkarnevalen.

Idag har jag även hunnit med ett besök i staden och Naprapat Hans Backels, han skall försöka få ordning på mitt sjuka höft som troligen kommer  från ryggen så i dag har jag fått elbehandling och han har masserat och knaka min rygg så jag känner mej lite mörbultad men jag hoppas och tror att det skall bli bra nu!

Nu börjar det bli dags för avfärd mot Helsingby och ännu en dag med eftisbarnen och eftersom jag är tvungen att köra mönkkiä så borde jag snart starta för att va där när barnen anländer.

Trevlig vappen allihopa som orkar läsa min blogg!
Kram/ Nina

Det börjar bli dags att säga godnatt!

Men först måste jag bara berätta att nu är klänningen, jag hittade i lördags, min! Jag har också hittat mössan men jag känner mej en aning tönttig i den och elektriskt hår får man av den, men ändå känndes det helt bra att ha den på huvudet.. : )

Imorgon är det jobb igen och jag tror att jag skall cykla då också, det var så skönt och gick så bra idag och det är ju bara 12 km var väg så jätte långt är det ju ändå inte.

Gonatt

De va länge sen..

..men jag har faktiskt haft viktigare för mej än att skriva bloggar..

Det viktigaste och bästa är nog att jag hittat min studentklänning, å den är såå fin jag blev nog nästan kär i den. Den är röd/rosa alltså nå där e mellan och går till knäna och är tub modell alltså precis en sån som jag ville ha och Tomas gav godkänt så men e nog bra!! : )

Så där annars har jag varit med Tomas hela helgen och vi har hunnit med massor, springa, cykla, söka studentkläder och vara på 90-talskväll, de va trevligt men lite pinsamt att dra på sej mammas en gammal, ful klänning men så länge jag slapp gå med litt hesburger gick det bra!

Idag har det förövrigt varit en bra dag, solen har skinit och jag har gjort en jätte bra träning, backträning 4x5x30'' + 5x15'' , 25 upprepningar och ca 3050 meter i uppförsbacke och mitt höft protestera int nå!! de mådde bra hela träningen igenom och min kropp orka jätte bra ja sku tom ha orkat några lopp till, sånt blir jag glad av.

Nu är det snart sängen som gäller för i morgon är det jobb igen och i morgon skall jag cykla dom 12 kilometrarna till Helsingby.

Gonatt!

Godmorgon

Nu är klockan halv 10 och det är snart dags för dagens första träning, få se ur det går för mitt ben känns lite styvt men jag har iaf inte världens tyngsta träning så det är bra.

Sen har jag jobb som väntar, nu vet jag att jag skall jobba på Helsingby eftis till 5.5 12-17 alla skoldagar, det är bra för det är ett ganska lätt jobb så länge barnen inte är allt för högljudda och gör som ja säger.

Just har jag också fyllt i  en ansökning till Norrvalla på massör, de besämde jag mej för att göra i går kväll när jag och Tomas satt och funderade vilket slutade med att jag fick panik över att inte slippa in någonstans vad skall jag göra ett år då? så därför sökte jag till en skola till för  säkerhets skull..

Idag är det förresten 220409- ett hemligt tal men det betyder iaf 4 månader.. : ) <3


Nu skulle jag vilja vara ledig en dag åtminstone.

Inte en dag sen påsk har jag fått vara riktitgt ledig och bara göra ingenting! Jag har vaktat barn dagarna i ända.. Å i morgon blir det riktigt mycke, först kvevlax efis 7-9 sedan träning i hallen, sen till Helsingby eftis 12-17 sedan träna igen och till sist skulle jag vilja hinna till Tomas och titta på Andra avenyn. I morgon hoppas jag även på att få veta hur länge jag egentligen skall vara i Helsingby för det är ganska frustrerande att ta en dag i taget, man kan liksom inte planera något utan bara tänka jag kanske skall jobba. De ville dessutom ha mej till Kvevlax alla mårnan men det går nog inte för jag har ingen bil och vespa eller mönkkiä tänker jag inte köra till Kvevlax för 2 timmar!! hellre sover jag lite längre.

Inte nog med en massa jobb så har jag 9 tränings pass denna vecka!!  Få se hur det skall gå, jag är ju van med ca 7..
Nu skall jag nog gå och sova, det är tidig väckning i morgon, Gonatt!!


jag vill ha sommar nu!

Helgen då Nina var barnvakt.

Jag har varit barnvakt från i går morgon tills nu för en halv timme sen, halv 10 i dår for jag tilll rebecca och jennifer för deras föräldrar skulle på 40års kalas till Sibbo så då fick jag ta hand om flickorna.. Idår var det bara jennifer, vi var mest hemma hos mej, såg på film, var till petalax och kollade studentklänning till mej men utan resultat och jennifer byggde bellwile lego medan jag var och tränade, på kvällen kom rebecca hem då kollade vi bara på bolibomppa och slöade, dagen gick fort och bra! Idag har den däremot varit lite längre men nog fick vi den att gå iaf, vi skulle på picknick till fågeltornet men det var en aning misslyckat eftersom det blåste helt sjukt hårt och var jäätte lerigt så jennifer var ganska mysig när vi tilsist gav upp och cyklade hem och hade picknick på vardagsrumsgolvet istället.. Vi har även hunnit se på Bert, laga pizzaoch vara uteoch hoppa på trampolinen de var också ganska kallt och jennifer tyckte att jag var tråkig som inte ville hoppa men jag ville inte frysa mina fötter av mej..

Nu sitter jag hemma och väntar på att Tomas skall komma hit och göra mej sällskap när jag skall ut i blåsten igen och springa!!


Dessa två har jag fått stå ut med hela helgen.. :D men bra har det gått!

Bara för att jag ser så pilemarisk ut.. :)


Hej, idag har jag varit jätte aktiv!!

Nu först när klockan är typ halv 8 ha ja satt mej ner, tidigare idag har jag sprungit fram och tillbaka och gjort en massa saker, så nu tänker jag skriva ett idag har jag inlägg och ra´bbla upp allt vad jag har gjort.

Havl 8 vaknade jag, steg upp åt morgonmål, slät sängkläderna ur sängen, for på länk, strecha(noggrannare än vanligt) åt lite mat före jag åkte iväg och handlade mellanmål till eftis i Helsingby där jag jobbar åtminstone denna vecka, kanske längre beroende på hur sjuk hon som jag vikarierar är. Idag hade vi bara 6 barn och de kunde sysselsätta sig själva så det var inte så tungt men ett himla liv hade de å vilket ljud och deras öron verkar var vääldigt smutsiga!! Men nå ja jag överlevde. När jag kom hem åt jag mat och sen började jag städa mitt rum, noggramt jag torkade tom golvet, lagade rent i sängen och rädde upp i mitt klädskåp..

Nu väntar jag på att  Tomas skall vara klar vid brandkåren och masa sej iväg hit så att vi får kolla andra avenyn tillsammans ikväll, det har blivit liksom en tradition men nu har det inte blivit av på 3 veckor för jag har varit i åre, han i hemavan och en gång började bet brinna så han stack i väg för att släcka eld så jag fick åka hem och se det avsnittet för mej själv.. Men ikväll skall det väl vara som vanligt igen

Påsken har varit och farit..

..fast de känns nog mest som en vanlig helg fast lite längre!
På långfredag var vi till mommo på kalas för hon fyllde 62 så vi fick kaffe men ingen tårta bara lite bulla och sen ville jag hem så fort som möjligt, duscha å sen i väg till Tomas så fort som möjligt för han hade kommit hem, ääntligen så han var jag med halva fredagen och hela lördagen och halva söndagen. På fredag kväll var vi till lokalen i smedsby, där var det kallt men annars helt trevligt, på lördagen var vi och simmade och sen har vi bara hemma hos mej, gick till påskbrasan och såg på Australia, den var helt bra men lite onödigt lång! På söndag var jag till Fammo och faffa på påsk middag, sen till Christina och sen till Tomas igen:) I dag har vi varit till Mommo och moffa på mat och nu sitter jag bara här och degar, snart skall jag fara och länka lite..


Påsken för 2 år sen när jag var på en av mina sista slalom tävlingar i Kasurila och vi hade lite att göra på kvällen.. :D


Om de sku hjälp att gråta så sku ja gråt tills e blir bra!

Jag har sjukt i mitt ben, IGEN! Nu både i höften å valpsjuka,jag blir snart tokig på riktigt!! Aldrig kan ja springa en längre tid utan krämpor, ja som tyck att de börja kännas bra men nu känns de allt annat än bra! Mitt huvu vill så myki mer än va min kropp vill nu just. Ja vill kunna springa hårt å få bra tider men fö att de ska gå måst ja kuna trän ordentligt å! Å de tänker ja fö på månda e de landsvägs DM å trots att vi bara e 2 deltagare sir ja fram emot den tävlingen men ja kan ju int far dit om ja int kan spring utan att böri gråt för att de tar sjukt! De jo ja idag när ja va å fösöka trän men de hjälpt int de blev nästan bara värre.. Hoppas simhallen e upp i mårån fö ja vill dit i mårån men de e ju långfredag så den kan vara stängd, inte vet jag och jag bryr int mej så jätte myki nu heller, de viktigast fö mej nu just e att Tomas kommer hem i mårån, de blir bra, då ska ja krama honom lääänge!!


2 dagar kvar..

Den här dagen är slö, tiden kryper fram och det händer ingenting speciellt. Jag var och jobbade 7-9, hemma halv 10 när pappa satt och drack morgonkaffet sen for han i väg på ett litet ärende som nog var lite större än han trodde för han var borta flera timmar så medan plockade jag upp onödiga saker från golvet, dammsög, plocka i och ur diskmaskinen och sydde på min klänning som jag började på på jullovet. Jag tror inte att det är min studentklänning för den är brun och känns lite vintrig så jag vill nog sy en annan också eller köpa den fina som fanns på youre face men om alla mina planer skiter sej så har jag ju en reserv klänning och den blir faktiskt riktitgt fin!!

Nu vill jag ha pappas makaronilåda och sen skall jag åka i väg till botnaihallen och springa en massa 100m lopp..

Snaart är Tomas hemma, rättare sagt om 2 dagar, saknar honom helt sjuukt mycke nu just!!<3

ÅRE-dag för dag

Söndag:
RG-line över till Umeå, 4 lååånga timmar sedan sitta i bil 5 timmar till så den dagen underhöll jag mej med att sticka en mössa och virka en orange gris.

   
Pappa kör..                        Sväng höger..                  Vårt hem den kommande veckan


Måndag:
Slalom åkning hela dagen, jag och anna körd och yra, hämta hennes kamera och for upp till skutan, hämta matsäck och till rödkulle området på pickninck! Vi var i backen från halv 10 till 4(?) Sen på kvällen gick vi och kollade butikerna och sen en länk med Anna.


Så högt man slipper..

Thomas

Anna

Alla
  
Paus                                   Kärlek
 
  Gondolstation                   Thomas i gondolen


Tisdag:
Stormvarning och över 30m/s uppe på skutan så dit slapp vi inte så det blev åkning på lågzon mest kring VM8 och i rödkulle området. Idag var vi hem på pickninck som Annika fixat sedan bar det i väg till Björnen, på snowboard! Dit var det en skit lång transportsträcka så man måste ta mycket fart vilket int var det allra lättaste på snowboard och just när jag fått upp farten så stritta jag som en handske och landade i ett dike där mamma och Annika som inte hade lika brottom som dom andra fick plocka upp mej.. ---> sjuk nacke nästa dag, fallet var tydligen värre än jag trodde.. men det var iaf jätte rolig att åka snowboard speciellt när pappa blev imponerad av min dålda talang:D

  
Anna och Malla                Storm                                 Mera storm
  
Fjäll..                                   Afterski..

De blåst otroligt hårt, man tappa ju nästan andan å hadd man upp munnen blåst de ut spått..:)


Onsdag:
Första april men de hade nog alla glömt bort, de va bara Tomas som lura mej när han ringd. På natten hde det snöat så de va 10 cm ny snö i backen som efter några åk blev till stora högar när turisterna hade sladdat sig fram.. På förmiddagen  blåste det ännu för hårt att åka upp still skutan och åka på högzon så jag och Anna tållede och på lite över allt mest kring VM8, rödkullen och ullådalen sen for vi in på paus och sen for jag med Thomas upp till skuta på offpist och det var såå otroligt roligt, massor med ny, lös snö och smä lain klippor man kunde hoppa ifrån, vi ville aldrig sluta men halv 5 stängde liftarna och vi måste börja dra oss ner till byn igen, låångsamt  ½ timme fick vi det att ta.. Bästa dagen på hela veckan, tror jag!
På kvällen länk men idag ensam..

Förmiddagen:
  
Vart?                                    Anna                                  Pappa i Ullådalen       

Ullådalen
  
Sol                            Skidor                              Borttappad?


Eftermiddag:

Offpist med Thomas
 
Härligt!                               Skidor..
  
  Toppstation                     En gubbe..

Kabinbanan
   
Thomas                            Mjuk snö                             Vila benen..

Thomas e glad!
  
Nais                                   Tväråvalvet                        Thomas klåpa


Torsdag:
Trots spöregn när vi vaknade så stog vi först i liftkön för i backen skulle vi, sikten var dålig och det plåste hårt så vi fick hålla oss på lågzon och alla brantare backar var såå gropiga så jag trodde flera gånger att jag skulle flyga ur mina skor eller att smalbenet skulle gå av när det slog not skon.. Plaskblöta blev vi så vi avslutade dagen lite tidigare och gick till holidayclub och simmade, ingen vidare anläggning tropiclandia är såå mycket bättre!
I rödkulleområdet hade de en storslalom bana som jag nötte flera timmar, det var så roligt att åka bana så jag kunde bara inte sluta och hårt och bra gick det och mitt i fanns en hoppa :D jag åkte så mycket så tillslut hade jag ett sjukt stort blåmärke på högra ben och på armarna för inte var jag utrustad med några skydd.. 

  
Väntar på att liftarna skall öppna..
 
 Bergbanan                       Jon olsson


Fredag:
Sista dagen och spöregn men vi gjorde det bästa av situationen, på med kläderna och ut i backen. Vi hade som mål att åka igenom alla ca 90 backar i åre och ganska bra gick det nog.. Efter att björnen området var avklarat for vi in och bytte kläder och sen ut igen.. När vi kom till stendalen stanna jag och Anna där resten av dagen för där var det minst gropigt och mint folk. När vi for hem kring 4 tiden hade vi åkt sönder backen så då var den gropig:)
På kvällen var vi på JOI, Jon Olsson invntional och såg jibbare hoppa i en enorm hoppa. Sen hem och städa.

  
Vägen till Björnen            Anna proffsfotograf..
 
 Jon Olsson och Oscar Scherlin, och andra hoppare..

Kaos, Annas å mitt rum



Lördag:
Hem resan börjar, 7½ timme i bilen ner till Stockholm och sedan Amorella över, på vägen går bilen sönder men vi kan fortsätta, bara vi stannar och laddar ibland, jag hann även virka en gris denna gång rosa.
Båten var som alla andra gånger.. OBS: Jag behövde inte visa id när jag köpte Dooleys åt Tomas :)

  
Grönalund                         Stockholm                        Ladda batteriet
   
Två fåglar                           Anna                                   Alla
 
Anna visar stolt upp sin goggelbränna..
 



Söndag:
Sista biten av resan fick/måste jag köra men det gick bra trots att natten blev ganska kort och pga brist på ström kunde vi inte höra på radio så jag fick sitta men ipodden i öronen hela vägen för att hålla mej vaken!
Efter 4 timmar svängde jag in på långmossvägen 86, borta bra men hemma bäst, paska reissu mutta pulipa tehty. Nåå nää ja skojja bara de va en jätte bra resa, jag vill dit igen!!
Men då får Tomas också järna komma med!




De blev nog rekord på långt inlägg, tack för mej!
-Nina

I'm back..


Hej jag heter Nina och har goggelbränna!! :D
Lite sol hade vi iaf trots 5+ och spöregn i 2 dag..

Ni får vänta med spänning på närmare beskrivning och mera bilder för jag har faktiskt tagit 440 bilder, vilket är oootroligt mycke för att vara jag, jag är ju nästan på samma nivå som Anna nu.


RSS 2.0