Day 05 – Your definition of love

Att vara kär är en obeskrivlig känsla och man kan känna kärlek till många "olika saker" men det handlar om olika slag av kärlek.

Familjen, min pojkvän, min kanin, idrott och mina slalomskor tycker jag massor om!


<3

Day 04 – What you ate today

Morgonmål: 3 brödskivor och en actimell

"Lunch": en karelskpirog och en banan

Middag: Spagettilasagne och piimälimppu med cream donjour, soltorkad tomat

Kvällsmat: en ost semla och lite jogurt



Day 03 – Your parents

Min mamma och pappa är bäst!

Mamma heter Mona, hon lagar världes godaste mat och ställer upp så fort det behövs. Det är nog otaliga gånger som hon t.ex. har kört mellan Solf och Öjberget på vintarna eftersom jag "bodde" där när jag var liten. För en tid sen fick hon en kylskåpsmagnet av jag och Anna med citatet:"Mina barn kör med mej jämt och jag kör dem överallt!":) 

Mamma tycker om att vara på sjön så länge det inte blåser för mycket och vår segelbåt inte lutar mer än 20 grader:)

Pappa heter Harri och fixar det mesta! Han är jätte nyfiken och tycker om att vara på sjön. Pappa har kört lastbil på utlandet sen jag var liten så han har inte varit hemma allt för mycket men nu är han grävmaskinsförare på ett mudderverk och är hemma två veckor i sträck när han är hemma. Det tycker jag är jätte bra! Det är min pappa som har lärt mej att byta däck och olja på bilen och att tycka om att åka slalom. Mitt temperament är pappas gener:)

Pappa tycker om att segla!
(Detta skrev jag i går men då ville inte blogg.se samarbeta!)

Day 02 – Your first love

Jag vet inte om jag skall räkna dagis"kärleken" eller kärleken jag hade i lågstadiet som min första kärlek?!

Men vi kör på dagiskärleken. I dagis åldern och före dagis åldern hade jag en pojkkompis, Sebastian. Vi var tillsammans jämt och planerade att gifta oss, överta hans föräldrars hus och ha en bubbelpol när vi blev stora. Vi byggde lego, lekte med lastbilar och dansade till Nordman i min säng. Hans pojkkompisar tycket det var jobbigt när jag alltid skulle vara med och leka deras pojklekar, jag mins speciellt en gång när jag och Sebastian kom springande till dom andra pojkarna och en utbrister: "nej kommer hon nu igen..". Sen blev jag så pass bra accepterad att de på julfesten i ettan när vi dansade ringlekar tävlade dom om vem som hann först till mig och fick dansa med mig.
Detta var alltså i dagis och åk 1-2 sen tog det slut och idag kollar vi bort om vi möter varandra!

Day 01 – Introduce yourself

Nina Sofia Korpisaari heter jag och har snart stått stadigt med mina fötter på jorden i hela 21 år. Helt otroligt, i skolan blir vi alltid tilltalade som vuxna men jag känner mej absolut inte så jätte vuxen :)
Att röra på mej något av det bästa jag vet, i vilken form det är spelar inte så stor roll men springa, skida eller göra snygga svängar i backen är det jag gillar mest. Slalom har jag åkt sen dagen då jag fyllde fem år och pappa ville ha en slalomkompis, när jag var 8 tyckte han att jag skulle börja i knatteskolan och lära mej dom rätta grunderna. 9 år senare tyckte jag det var dags att packa ihop tävlingsdräkten och titulera mej turist men en riktig turist är jag nog inte ännu eftersom jag vill att det skall gå snabbt ner och andra turister som kommer i vägen när jag åker är mycket irriterande! Friidrott har jag satsat ordentligt på dom senaste fem åren men nu har jag efter allt för mycket skador valt att ta en paus/ sluta, jag vet inte riktigt? Träna gör jag nog iaf men jag gör det jag känner för. Längdskidningen har alltid kommit i andra hand men denna vinter kommer det att stå ganska högt på prioritetslistan eftersom jag råkat anmäla mej till Botniavasan och skall alltså skida 53km KLASSISKT och det roliga är att jag aldrig tyckt om klassiskt.
När jag blir stor skall jag jobba som lärare, studerar nu andra året till klasslärare och hoppas bli färdig om ca 3½ år. Biämne skall väljas efter julen och jag har ett litet dilemma, småbarnspedagogik, gymnastik eller handarbete?
Värt att nämnas är också det att jag ganska nyligen blivit vuxen och flyttat hemifrån och bor nu i en ganska stor två tillsammans med min underbara pojkvän, Tomas.
Min familj, mina fina vänner och min söta men knäppa kanin, Balder tycker jag också om!
Så här brukar jag se ut när jag står på bäck på RG-line efter några fina och soliga dagar i Hemavan med brillorna lite för mycket på näsan :)

Jag föll för grupptrycket

Eftersom så många håller på och betar av denna lista känner jag att jag också borde göra det för att min blogg skall bli lite intressantare.. Typ!

Vi börjar lite senare idag, nu skall jag läsa om matsmältningen :)


Day 01 – Introduce yourself

Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Know How

Maten e klar, väntar bara på att Tomas skall dyka upp så vi får äta! Sen skall vi i väg på Know How till Botniahallen och titta (samla pennor :)) Alltid lika intressant att kolla fast man redan vet vad man vill bli!
På tal om vad man vill bli har jag lite ångest nu just, jag har ju alltid pratat om att jag skall välja jomppa som långt biämne men nu just läser vi en kurs förskole och småbarns pedagogik och det är så himla intressant så jag blir riktigt kluven! Jag vill ju jobba med små barn men jag tycker ju väldigt mycket om gymnastik!?
HJÄLP MEJ!!

Dom där nycklarna.

Efter maten sprang jag i väg med drickabältet runt magen och skorna i händerna för en timmes cirkelträning i Academill och allt var frid och fröjd. Trodde jag!
När jag svängde in på gården och stängde av min pulsklocka ca 1,5h senare kom jag på att nycklarna nog låg inne på köksbordet. Tomas var vi Solgård med brandkåren på besök och visste inte när de skulle tillbaks till brandstation och inte tyckte han särskilt synd om mej heller. Så jag ringde mamma i stället, hon tyckte jag skulle ringa på hos vår hyresvärd som bor i samma hus, hon var borta. Så till sist ringde jag gårdskarn som kom och öppnade åt mej och ville ha 20e för besväret.
Nu ringde Tomas just och var på väg hem för att öppna dörren, när jag glatt sa att jag var inne blev han mindre glad för nu har han ju kanske missat något jätte intressant som dom pratar om vid brandstation..

Måndag

Nu har jag inlett min skidsäsong, 1 timme vid Skogsberget och 16,5 km senare gav jag upp. Spåret var inte det bästa men med tanke på att det var bara natursnö där var det helt okej! Läset just också att Solf spåret är i funktion så det blir väl nog att åka hem och skida någon dag också :)
Nu har jag ätit min "lunch", anmält mig som frivillig funktionär till FM i skidor och skall nu krypa ner under en filt och läsa lite anatomi.
I kväll är det cirklis på peffan som gäller!
Saariselkä på sportlovet va riktigt nais!

Tove Styrke

http://www.youtube.com/watch?v=B7dTjGfV6bQ
mina teknikkunskaper räcker inte till men här har ni länken till min absoluta favorit låt för tillfället, helt underbar!

Typiskt!

Dom ringde just från Solf skola och behövde en vikarie, en lärare var sjuk och behövde åka hem! Liite tidigare skulle dom ha ringt så man hunnit plocka om i schemat lite. Men nu skulle de blivit tajt och besvärligt! Så jag sa tyvärr och tackade nej, kollade på Bonde söker fru till slut och skall nu hoppa i kläderna och gå i väg till skolan. Idag får jag ta min nya fina vinter jacka för det är faktiskt över -5!  -5 har alltid varit gränsen för att få ha nya vinterkläder så länge jag kan minnas men jag tycker det funkar riktigt bra. Lika bra som -20 som gräns för att springa ute ;)
Inom en snar fram tid skall jag försöka fixa om lite här på min blogg, den börjar bli lite för åldrad. Header är gammal och 19 är jag definitivt inte längre. Härregud, jag fyller ju 21 om två månader!
Ha en bra dag!

Motivations brist

Håller som bäst på att skriva en elevdiagnos på ett tvåspråkigt barn och har nu hållit på en kl 13 bort sätt från matpausen för en stund sen men jag kan inte koncentrera mig och kommer inte på något vettigt att skiva. Det går bara så otroligt trögt! Jag vill sticka och se på gossipgirl men det tillåter jag mej inte göra för nu skall detta bli klart! Snart kommer Matilda hit också så skall vi fixa vår skolpresentation.
Förkyld är jag också så idag skall jag hålla mej lugn och inne så jag kan åka till hallen och rullskida i morgon. Jepp, jag tänker fortsätta skida fast jag kan springa för jag tänker faktiskt ta mej igenom botnia vasan i vinter och dessutom är det bra med variation. Men att sitta tycker mitt höft inte om, idag är det otroligt ömt och verker efter allt för länge fram för denna dumburk!
Nej nu skall detta bli klart. PUNKT!
Oj om jag fick vara på denna underbara plats. Lite avis är jag nog på syster yster som får spendera sina dagar i levis skidspår!

En ledig dag!

Idag tänker jag vara så ledig som möjligt, bara göra saker jag vill. Och idag vill jag faktiskt städa och göra det fint hos oss. Vi fick en jätte fin lampa av faffa igår som jag skall hitta en bra plats åt, sen skall jag också diska! Lite julklapps pyssel vill jag också hinna med, jag har vääärldens bästa idé på gång och jag bara vill få se resultatet :) Sen skall jag försöka hinna med lite skolarbete och kl. 17.30 är det dags för cirkelträning vid Academill som vanligt för mitt gymkort tog slut i går så nu blir det att dra sej ut på vägarna igen men det skall bara bli skönt. Tränar man ute får man frisk luft på samma gång.
Ha en bra dag!

2 dagar kvar

Av vår första och enda fältpraktik. De ska bli både skönt men otroligt tråkigt att de tar slut redan. Skönt för att man får åter gå till sin egen skola som består av typ 4 timmar i veckan men tråkigt för att jag trivs så himla bra i Sundom. Kommer att sakna alla härliga barn och lärare som där finns. Men som tur har dom fått min telefon nummer och får ringa och väcka mej hur tidigt som helt på morgonen och be mej komma och vikariera :)
Ikväll har vi varit och bowlat, de va skoj och för en gångs skull gick det helt bra för mej, flera straikar och massa poäng. Jag vann över Tomas! :)
Nu skall jag planera morgondagens finska lektion, skriva in lite i min praktik mapp och sen tänker jag ta natten!

Söndag

Snart börjar ensam mamma söker. De e intressant fast lite fånigt men en söndag utan det är ingen söndag alls! Idag har jag haft Christina på besök, de va kul och mycket prat blev det som vanligt. På eftermiddagen for jag iväg till Tölby för ännu lite innebandy med en massa jobbiga ungar som inte var lika jobbiga som de bruka idag. Tack för det! Idag har vi också gjort världens godaste potatis-köttfärslåda och jag har beställt en otroligt fin vinterjacka som skall bli en julklapp från mej till mej själv! Nu är även morgondagens matte lektion planerad så nu skall jag dra mej till soffan.
Trevlig söndagkväll gott folk! :)

Grattis Anna!!

Massor me grattisar på din födelsedag!! <3

Natten

Nu tänker jag ta natt efter ännu en lyckad praktikdag. Sundom är en härlig skola!! Efter praktiken drog jag på mej löpskorna och sprang en sväng, närmare bestämt 9,8km på 48 minuter. De e hårt för en som knappt kunde jogga för två månader sen. Det känns bra och jag njuter varje gång jag är ut och springer. Speciellt skönt är det när jag inte måste för att det står så på ett papper utan jag får fara när jag vill och springa vad jag vill! Nais! På eftermiddagen kom Thomas den klene ( min bror) hit, vi gjorde mat och sen traska vi in till staden för att fixa lite födelsedagspresenter åt vår kära syster som fyller hela 17 år i morgon :) Nu ikväll har vi som alla andra torsdagar suttit i högstadiet och lärt oss navigera, idag lärde vi oss räkna tid, sträcka och distans. Det är faktiskt riktigt intressant och jag bara väntar på nästa sommar så vi får åka ut och segla igen. Extra mycket väntar jag på våren när Anna och jag skall gå en seglar kurs och bli ännu bättre seglare :)
Godnatt!
<3 ränder

Vikariera

Idag fick jag hoppa in och vikariera i skolan, 3:ornas klasslärare var sjuk så jag fick vara med dom hela dagen, snälla barn var det!
Vet inte om jag nämnt det här men jag hyr faktiskt ett gymkort så länge en klasskompis är nere i borgå på praktik så nu försöker jag vara jätte aktiv gymmare och gymma så mycket jag bara hinner. spinning och body pump är mina favoriter. Nog för att jag bara varit på sådana timmar också.. :D Meen innerst inne tror jag nog inte jag hör hemma på ett fisförmämnt gym, men kul med lite omväxling ibland :)
Ikväll har jag suttit och navigerat, så nu för en gångs skull har jag gjort hela läxan. Lyckas alltid glömma nån del men nu borde det vara under kontroll :)
Nu ska jag hoppa i duschen och se om jag hittar någon inspiration till lite fysiologi och anatomi läsning sedan :)
Rhodos bilderna får komma så här en åt gången :)

Vatten över huvudet!

Bokstavligen.
Jag råkar hela tiden glömma att hälla ur vattenkokaren när jag kokat vatten och det stör tomas något otroligt. Tom så mycket att han idag hällde vattnet som var kvar i huvudet på mej,bara för att jag skall lära mej hur det skall vara var hans försvar. Jag godtog det inte riktigt och startade ett mindre vattenkrig här inne men dessväre tror jag det slutade med förlust till mej.
Jag förstår faktiskgt inte varför han tjatar om den där vattenkokaren hela tiden för det är faktiskt bara jag som dricker te eller annat varmt så det är väl mitt eget fel om kokare blir smutsig och äcklig!
Nå ja nu skall jag gå och sova, i morgon skall jag vikariera i skolan i stället för att praktisera, det skall bli spännande och kul! Hoppas det går bra!
Godnatt.
Lindos

Praktiken

Är i full gång, andra veckan är redan inledd och jag trivs helt jätte bra i Sundom.
Ikväll har jag suttit och planerat två lektioner och söket efter bra tips på farsdagskort så nu börjar det bli dags att söka upp sängen.
Annat jag åstad kommit denna dag är en underbart god makaronilåda och ett pass på gymmet, jepp jag springer på gymmet stup i kvarten nu för jag hyr Johannas kort medan hon e i Borgå på praktik och än så länge gå det bra. Men jag tror nog det skulle bli enformigt i längden.. (Alla länkar på dom samma gamla ställena blir ju aldrig tråkigt.. :)) Så där annars funkar mitt höft ganska bra nu, men jag skall inte förhasta mej utan njuter desto mera av dom få länkarna i veckan jag gör :)
Godnatt!

RSS 2.0