Min dator slocknar om 16 minuter

men ja skriver lite iaf..
Ha just vari barnvakt åt jennifer eller vakt å vakt hon klara sej själv så ja fick pyssla på me mina skolgrejs men tyvärr kom ja int så lång som ja hadd hoppats..
så där annars hade jag första "riktiga" träningen för i höst, intervaller. Det gick väl okej men mina ben kämdes som klimppar, tacka vet ja massage på fredag!

Nu ska ja fortsätta med vad jag nu gör.. idol kommer snart å ja saknar Tomas!

Jag blåste bara nästan bort!

Det har blåst såå otroligt hårt idag att jag tom tänkte skita i min länk, men jag hade bestämt mej att springa så då sprang jag. Men bara 36 min före cirkelträningen började. Idag hade vi 8 ungar som ville bli starkare, de va kul!
Jag har faktiskt varit jätte effektiv idag, jag har hunnit med IT å jomppa, förbereda IT föredrag, springa lite på stan, länka, cirkelträna, äta middag, dricka te med mamma och titta på när hon rensade trattkantareller och bråka med lillebror, jag tror jag förlorade..

De va min dag och nu var idol slut så nu skall jag gå och sova, vi börjar halv 9 i morgon och före det skall jag föra Thomas till skolan men en jäätte stor väska för han skall på lägerskola till piispala. Dit skall jag också snart, sista helgen i oktober har vi Sfi läger där. De känns lite konstigt för sfi läger brukar vi kalla kuortane läger eftersom vi i vanliga fall har sfi läger i kuortane.. :)

De blev en lång utläggning men så är det!
Godnatt

Helgen

3 dagar lång, jag var ledig i fredags. Tog det lugn med Tomas, vi var till stan och han gjorde mej sällskap på min länk (han på cykel) . På kvällen var vi en sväbg till ollis med hans kompisar, inga människor va ut, kanske 8 pers på hela stället å vi va 5.. De blev en liten flopp! Men på lördag blir det annat, då fyller världens bästa Henrika 18 så då skall vi ut och fira henne. De blir nais! :)
Lördagen var allmänt slö vi gick om kring på gården i Singsby, cyklade lite och Tomas gjorde mat och jag sallad. På kvällen blev det bio, Flickan som lekte med elden. Den va helt bra men och inte lika hemsk som jag hört att den skulle ha varit.. Sen for vi hem till mej och fortsatte slöa framför tv och somnade före 12.
Idag har vi varit och sprungit öjbergslunken, de blev ingen ny vinst. Jag blev bara andra men jag är nöjd med det idag för det kändes tungt ända från morgonen, ingen bra dag! desto bättre var det för Tomas han sprnag om mej!! och vann hölkkäklassen :) Nu har han åkt tillbaks till Dragsvik och jag sitter och har inget att göra, egentligen borde jag kanske göra nån skoluppgift men det lockar inte och min mage e sjuk!! De e allti lika jobbigt att säga hejdå på bussstationen, nu är det igen 2 veckor före han kommer hem och på läger skall dom också så då är det inte sagt att han kan ringa hem heller..Charlotta hann jag också träffa snabbt före hon for tillbaks till Åbo, hon satt på hem med mej från busstationen där hon också sagt hejdå till sin Nylle, sen han vi prata hela vägen hem och en stund här hemma också före hon måste rusa vidare till sitt tåg ner till Åbo igen.. vi har alltid så mycket att prata om så det skulle ha varit bra med lite mera tid men nästa gång kanske.. :)

Nu skall jag krypa ner under täcket och hoppas på att min mage mår bättre än vad den mår nu, godnatt!


Väntar på att få åka in till stan!

Snart kommer Tomas hem, rättare sagt om ca en timme ringer han och äger att jag får komma och hämta han till vasa bussstation (den nya eller?? antagligen). De ska bli så otroligt skönta tt få träffa han igen efter 3 veckor, 3 veckor kan gå snabbt men i detta fall har 3 veckor känts sjukt länge! eller dagarna har gått snabbt men det känns iaf som en evighet sen jag såg min sötis!

Idag har jag haft en lång dag, kom hem halv 7, skola från 8.30-16.30 sen till Botniahallen och diskutera det kommande tränings året. Det kommer att gå bra fast det kan vara  mycket med skolan men det skall gå och jag är motiverad! På söndag är det öjbergslunken, då skall jag vinna och få min andra intekning i vandrings pokalen :) vi får väl se..

Nu skall jag duscha och packa sen titta idol tills jag får fara in till stan.
Jag är lycklig!

Onsdag

Har haft en jätte lugn å skön kväll, medans dom flesta andra är skaffar sej wasa by might tröjor har jag varit hemma och gjort skolarbeten, länkat och nu kollar jag på idol. Sen skall jag krypa ner under täcket och läsa ut min bok och sen sova så jag orkar med skolan i morgon, sista dagen denna vecka :) ledig på fredag, helt fantastiskt!!

Å i morgon kommer Tomas HEEEM!! Äntligen!!
Jag saknar honom så otroligt mycke, jag skall krama å pussa honom jätte länge när jag hämtar han från bussen i morgon kväll! <3

Godnatt gott folk!

En bra start på dagen..

Kom just till skolan, cyklandes och pga att jag underskattar min cykel kapacitet kom jag 40 min förtidigt idag.. När skall jag lära mej att det tar bara 1 timme till skolan! Men det kan ju vara motvind och annars bara jobbigt och då måste man cykla saktare för man kan ju inte komma gemon svettig till skolan heller.. Hem går det däremot att tramppa för allt man är värd men det skall jag inte göra idag för jag skall till stan med Anna Panna som jag inte sett sen villavslutningen och det börjar bli en stund sen. Efter det skall vi kanske ha Vasalopp på cykel(därför cyklar jag idag) och kolla hur alla i min klass bor här inne i stan, till mej vill dom inte komma för 20 km en väg är ju nog ganska långt, speciellt på cykel..

Nu blev det nog flummit men snart börjar matte föreläsningen så det är väl bäst jag börjar söka mej dit åt så småningom..

Idag skall vi också kolla halar storlekar :)

Måndag

Idag har jag varit 3½ timme i onödan i skolan.
Det var meningen att vi skulle ha jomppa å sen it tent, jomppan blev inhiberad pga att lärarn va sjuk. Då tog jag tillfället iakt och kopierade en massa papper som ändå skulle kopieras någon gång sen kollade jag också lite på en inlämningsuppgift som vi skall ha gjord inom en snar framtid.. Tenten skrev jag sen bara för att i fall man blir godkänd får man skippa 2 övningstillfällen när man går igenom det som dagenstent handlade om..
Man skulle ha 22 poäng för att vara godkänd, jag hade 20!! Sååå störande!
Nu har jag alltså varit 3½ timme i skolan utan egentlig nytta + att jag senare måste vara 2x1½ timme på det där dumma IT, bais!

Vad skall jag göra nu då? Springa av mej ilskan som egentligen nog inte existerar för såå farligt va de ju ändå inte, bara lite störande, eller skall jag vara duktig och göra matteuppgifterna? Vi får väl se, men klockan e ju typ jätte mycket redan och jag har ijust kommit hem!

På torsdag kommer iaf Tomas hem, det är skönt för nu börjar det bli outhärdligt!!

Bilder

Hittade några bilder på nätet..


nummerlapps utdelning


på väg..


efter 15km..





prisutdelning


Tomas hade också hittat några roliga från Wasa milen :)


de gick snabbt?!


lite tungt va de no iaf.. :)



nu e ja iaf klar me alla arter för idag så nu tänker jag inte sitta och stirrra på denna dumburk nå mera idag!!


Botnia Löpet

En helt nais terräng tävling i vörå skogarna, jag har inte en aning om var exakt jag sprang mina 15 km jag följde bara dom gula banden och bra gick det! Mitt mål var att jag skulle ta mej i mål inte allt för trött utan jag skulle helt enkelt springa med förstånd. Jag klarade det nästan, jag sprang lungt och försiktigt men nå det var 8 km kvar han en gubbe upp mej så då hakade jag på, de va bra med lite draghjälp + att jag kom på att det bara var en annan i damklassen före mej alltså jag låg andra! de hade jag inte förväntat mej men så blev det, en andra plats och en tid på 1.09,34 tror jag.( mitt mål gällande tiden var en tid under 1.20 :D Som pris fick vi alla en medalj och ett diplom med eget namn och tid på. Sen fick ju dom 3 bästa pris, de va ju inte så mycket att hurra över. Jag som blev andra fick 2 bastuhanddukar, typ sånadär som man skall sitta på i bastun. Inte för att jag var med i tävlingen för att få pris men man hade ju nog hoppats på liite bättre pris om man ändå kämpar sej igenom 15 km och är bland dom 3 bästa + ha betalt en jävla hög anmälningsavgift, 45- 60€ beroende på när man anmält sej!! (obs mamma vann min start avgift så jag betalade ingenting för att få springa men jag tänker på dom andra! :))

Nu är det söndag och jag skall ta itu med mina arter igen och senare if´dag borde jag fara och länka bort lite skit jag jag i benen fårn igår för inte heller då hade jag lust att jogga ner eller strecha men min akillessena e sjuk..

Ha en skön söndag, de sir ut att bli en fin dag!


En hel skoldag ute i friska luften

De va roligt men kallt å tungt, elller int va de egentligen tungt men så här efteråt är jag helt slut. Först fotboll i 1½ timme, sen biologi undervisning i vasklotskogen i 2½ timme. Vi lärd oss en massa olika undervisnings sätt ute i naturen som vi fick pröva på själva vart efter.  Nais!

Nu ligger jag mätt och belåten i min säng med läppärin i famnen och skall börja ta itu med arterna vi skall kunna till kännedomstestet, bara si sådär 300.. Och ja ja vet att de e fredag kväll men jag har inte lust och orkar inte göra något heller, Tomas e i drakan å jag saknar honom. Mycket!

I morgaon har jag däremot roligar säker in planerat. Först Botnialöpet i vörå som är 15 km (de blir bara längre och länger), sen skall jag en sväng till stan med syster före hon skall föras till världensände typ (replot) efter de skall jag och hälsa på Henrika och titta film (?)  De blir en bra dag!

Nu skall jag plugga arter! (usch vad plugga e fult ord!!)

Torsdag

Har egentilgen inte så mycket att säga idag. Det har varit en nästan helt vanlig dag förutom att jag bara har haft en finska tent i skolan. Tenten sket sej före jag ens börjat skriva den.. Det är väldigt bra att man meddelar först när provet skall börja att det är för dom 2 språkiga och eventuellt studerande med mycket goda kunskaper i finska. Jag sku ju ha kona vänd i dören!! Nå ja ja skrev ju den iaf och inte tror jag det gick såå dåligt men inte gick det ju bra heller och jag tänker gå den där dumma kursen iaf för finksa MÅSTE man kunna i detta land. Visst förstår jag allt vad som sägs i min omgivning fast det sägs på vårt andra inhemska språk och nog kan jag svara om det behövs också men jag skall ju trors att bli lärare och då behöver man nog vara liite säkrare på språket.

Nu ligger jag med datorn i min säng och kollar kändisjungen men det är äkligt! Idol var bättre! Snart skall jag nog börja sova för igår kväll blev det lite senare än vanligt pga gulissitz vid fontana. Det var riktigt kul, en av dom roligase gångerna jag har varit på krog, fast jag har ju inte varit så jätte många gånger heller.. :)

7 dagar tills Tomas kommer hem, nu börjar det verkligen bli länge sen jag fick krama honom!


broloppet förra helgen, en aning trött kanske men med halva sträckan kvar.. (http://fridanorren.blogg.se/ e fotografen, tack :))

Tisdag

Har haft en riktigt bra dag idag, skola till 11.45. Kemi och gymnastik var på programmet, sen hem och äta lite och iväg på en lång skön 17 km länk i höstvärmen, nais. Sen har jag även hunnit äta, göra en skol uppgift, vara till butiken och uträtta några ärenden ;) Thomas var med och vi körde med mammas nya fina bil, den är såå bra, fin och rätt cool också, ja tycker iaf ur mycket om den, kanske jag får byta med mamma, hon får min fiat och jag hennes volvo :D

Resten av kvällen skall jag jobba med olika skoluppgifter, lika bra att börja nu när jag har tid så att jag inte behöver stressa ihjäl mej sen när alla deadlinear kommer emot. Sen skall jag titta på idol och andra avenyn före jag går och sova ikväll. skall åka på en kort morgonlänk i morgonbitti tror jag eftersom jag inte hinner träna nå annat i morgon när vi har gulissitz på kvällen och vi slutar 17.30, typiskt!

Förresten så var jag tvungen att blåsa idag när jag körde till skolan, jag blev nervös. För att jag körde lite förhårt.. Polisen var fåordig men lite rolig iaf

Vår "diskussion":
Polisen: godag, blåstest
Jag: godag -phuuu
Polisen: saken e biff!             så jag fick fortsätta

Nu skall jag återgå till jobbet

-Nina

Söndag - städdag

Jag har inte gjort annat än städat sen jag vaknade. Först rummet och sen bilen så nu är dom båda skinande rena, bara att lägga nya sängkläder i sängen så är jag klar men det gör jag ikväll när allt har vädrats ordentligt :)

Så där annars skall jag på 67 (?) års kalas till moffa idag och kanske länka bort lite slagg produkter från gårdagens brolopp. På tal om broloppet så blev det 12km och det gick helt okej, jag orka springa hela vägen i jämnfart och kom under 1 timme, 58.26 tror jag den exakta tiden var.

Går kvällen spenderade jag med Henrika, vi va ut och gick åt glass på hesburger, köpte godis vid makuuni och kolla män som hatar kvinnor. Jag kommer nog aldrig våga se den själv ;)


bara för att jag inte laddat upp nån bild på länge, rebecca och jag åker vattenskidor





11 September

och 8 år sen terrorattacken i world trade center och 8 år sen jag inte kunde sova på flera dagr för jag var så himla rädd över det som hade hänt och inte gjorde vasabladet det heller som började ställa frågor om det var början på ett 3 världskrig heller. Men det gick över med tiden!

Men nu e de 2009 och jag har haft en bra skoldag med inte allt för jobbiga lektoner/föreläsningar, jag har powernappat och sprungit 1606 meter runt vasa torg, Wasa milen. De va såå roligt och jag är nöjd med min insats 2 plats i damernas motion, jo idag var jag motionär. Det här var motivations höjande, nu satsar jag vidare. Jag skall ännu springa nya rekord och bli i bättre form än någon gång förr, jag skall tillbaks och inget skall få stoppa mej någo mer!! :)

Tomas är borta denna helg och även nästa också, först beredskap och sen dejour. De känns ju liite bittert, jag hade ställt in mej på en helg borta men 2??!! Jå ja TJ 119 så de går ju ner åt iaf :)

Nu skall jag snart gå och sova, kl 10 bär det iväg mot replot och broloppet, jag vet inte ännu om jag skall srpinga 6 el 12 km men det bestämmer ja i morgon när jag ser hur mina ben mår. Dom är nämligen en aning limiga efter gårdagen skoljumppa och hur det är i morgon efter detta rätt hårda lopp på asfat och i tvära kurvor så får vi se!

Godnatt
-Nina

Det hinner hända mycket på en vecka..

Veckan i korthet.
Tomas var hem över helgen, de va skönt! Mindre skönt när han for tillbaka för vi viste inte när han skulle komma hem igen, nu vet vi. Nästa helg! Svininfluensan har avtagit så permisionsförbudet har upphört. Och vilken himla tur vi hade när han fick komma hem på torsdagen före alla blev svinsmittade..

Skolveckan har bara en dag kvar och den har gått galant trots mina tidiga morrnar, har nämligen stigit upp 5 och åkt till Matilda till 6, väckt henne och fört henne till skolbussen eller morris, beroende på när jag börjat skolan. Gulis klarade jag också av bättre än de flesta pga att jag artigt tackade nej till dom starka dryckerna som de flesta andra gärna hävde i sej.. :) Men själva gulisen va rolig, riktigt rolig ända tills vi skulle in till ollis där det var proppat, då gav jag upp och for hem jag skulle ju trots allt upp kl 5.

Idag hade vi vår första jomppa övning, 1,5h friidrott och 1,5h fotboll, de va nais :) Jag längtar riktigt till dom kommande åren när man får börja välja mera jomppakurser! Fast först skall man ju klara av en massa tenter. På tal om tenter så har vi fått ut matte å biologi dom som man inte kunde läsa på. Matte gick bra 26/30 och godkänd. Biologi därmot sket sej totalt, 9/20 tror jag och ig på pappret. En jävla poäng från g!! de e ju så man blir iriterad! nå ja de e bara att bita ihop och kämpa vidare.

I morgon är det fredag, fredag betyder hämta Tomas vid busstationen dag men denna fredag kommer ingen Tomas han är fast i Drakan. De känns konstigt för det här är andra helgen som han är borta sen han for den 13 juli. Så jag skall inte klaga men jag saknar honom iaf, mycket!!

Nu skall jag snart ut och länka i höst vädet

Nina


Torsdag

Har egentligen inte så mycket att säga, dagarna rullar på och jag börjar ha allt mera föreläsningar och annat att göra och jag trivs bra! På tisdag är det gulis, få se vad det blir till, vi skall iaf vara rosa kaniner. Så där annars blev jag en aning idiotförklarad när jag kom med cykel till skolan idag men det var skönt att cykla, synd bara att det skall vara 20 km en väg och hem var det en förrbannat motvind så jag fick ta i så svetten sprutade men hem kom jag.

Sen var jag och plockade lingon med mamma och mommo och ja jag bidrog faktiskt med en hel plockare sen satte jag mej på plockaren och rensade och funderade, det var skönt men krankit, Nu skall jag göra i ordning en mapp, duscha och sen kanske Tomas ringer snart och vill bli hämtad och jag hämtar honom mera än gärna :) Sen har jag bara en föreläsning i morgon och så är det helg fast vi skall ju förståss till Havtornen på kaffe först och så skall jag men heidi och lindorna och kolla grejjer till gulisen.

Nu var det nog klar flummat för idag, hej så länge!

Första september

Idag har jag haft den första "riktiga" skoldagen dvs 2 hela föreläsningar som det så vackert heter. En 8.30 till 10.00 och den andra från 14.15 till 15.45!! över fyra timmar hål! de va jobbigt!! men jag klarade det och i morgon har jag bara 3 timmar hål. sen har jag inte så mycket mera ledigt fö då börjar alvaret och de långa skoldagarna typ till 18.00 om man har otur.. meen det har iaf varit en bra dag!

Sen fick jag en vääldigt bra nyhet idag, Tomas kommer hem redan på torsdag kväll för han skall så utanför någon butik här i korsholm el. vasa på fredag och samla pengar till krigsveteranerna. Så de va nais! En till sak som va nais va att jag har varit och sprungit idag igen och fortfarande går det bra, idag förlängde jag dessutom min länk med 2 km! 

Höjd har också hoppats, jag och min bror var till karlsplan och övade inför skoltävlingen Thomas skulle ha i morgon, det var roligt och högt hoppade han :)

Nu ska ja äta vispgröt, duscha och sen sova!
Godnatt
 


RSS 2.0