Sista september

E hemma från skolan och väntar på att klockan skall bli 2 och jag får traska i väg dit igen på sista lektionen för de kommande 2 veckorna :)
Nu skall jag packa eller iaf ta fram saker som skall med för efter skolan kommer min bror hit och sen är det navigationskurs som gäller.
BTW så har jag gjort allt hälo jobb i onödan för jag kommer att missa 2/3 tillfällen så det var helt onödigt att ens försöka hänga med. Men men lite klokare blev jag ju iaf angående begreppet hälsa :)
Nu skall jag kolla posten och läsa vasabladet och hoppas att vår kamera har kommit :)
Ha en trevlig vecka, det skall jag iaf ha i Rhodos varma väder ;)

Ett moment avklarat.

Jaa nu efter 3½ sida förklarar jag första av min 3 hälsokunskaps uppgifter klara. Tungt var det och många timmar har det tagit. Och nej, jag har inte varit på facebook efter varje mening. Nu skall jag bara kolla lite på en ny uppgift och sen skall jag fara ut på en länk i det vackra häst vädret i det natursköna Solf. Jag sover hemma största delen av denna vecka för jag börjar mina mårnar med att stiga upp omänskligt tidigt och åka i väg för att väcka och skicka i väg Matilda till skolan.
Det är en tung vecka på gång men jag har ju en belöning som väntar på fredag när jag är klar ;)

Söndag

En skön hemma söndag med hälsokunskapsläsning och en länk på rullskidor i det underbart vackra vädret!
Hade bestämt mej för att jag skulle skida i två timmar och så blev det också, lite över tom. Men fyy var det var tungt på hemvägen. Trodde jag haft motvind på vägen tid men nej, nej världens motvind dom sista 15 kilometrarna så jag fick verkligen kämppa! Skulle bara parstaka men det fick jag nog ändra på efter 1h 15 min för då var motvinden förhård och mina armar började bli trötta men hem kom jag till sist. Glad och nöjd över att solen ville visa sig.
Nu sitter jag och försöker lära mig lite om begreppen hälsa men det går lite tröögt.
På freda far vi till SÖDERN!! :)

Systemkamera!

Igår blev Tomas och jag systemkamera ägare, Tomas ropade in en canon EOS 450d på huuto för ett rätt förmånligt pris med tanke på hur bra en var. Kamera + objektiv+ 3 akkun+ väska kommer snart hem till oss på Handelsesplanaden 3.
Jag väntar med spänning!! :)
Idag är det lördag och vi är inne på andra dagen med spöregn och jag håller på att bli tokig! Jag vill rullskida men det undviker jag helst när det regnar eftersom skorna blir genom blöta och man kan hälla vatten ur den när man kommer hem och sen skall de torka vilket tar åtminnstone 3 dagar och ett par skor som är blöta i 3 dagar luktar inte gått efter åt. Och inte kan man åka till botniahallen och skida heller för där har man en ormutställning!! Vem vill kolla på ormar? Inte jag i alla fall, jag vill använda botniahallen till det som den är gjord för, alltså idrottsaktiviteter!
Men idag efter lite hälsokunskapsplugg skall jag trotsa regnet och fara ut på en länk!
Nu skall jag bege mig av in i hälsokunskapens värld!
vår nya familjemedlem :)

Träningsdagbok

"Sommaren 2010 blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Efter en bra träningssäsong och tre tävlingar med stigande form sa mitt högra höft upp kontraktet och jag sprang ingenting på två och en halv månad. Dit for den sommaren! Sommaren som skulle bli min sista ifall rekord loppen uteblev.
Nu fick jag aldrig någon ärlig chans så jag vet inte om det blir någon fler sommar!? Det får tiden ut visa ifall det finns tillräckligt med motivation.
Min gamla trogna tränare pensionerade sig i alla fall som det var sagt redan före säsongen inleddes och istället för att fortsätta med någon ny när framtiden är osäker. Så nu tränar jag på egen hand och i egen takt med träningar som känns bra och som mitt höft tillåter."
Så här skrev jag i mitt nya häfte med Nasse på som är min nya träningsdagbok för år 2010-2011. Då hade jag joggat en gång sedan 22.6. Den gången klarade jag av 2 minuter åt gången sen blev smärtan för märkbar och jag var tvungen att gå några minuter. Nu 3 veckor senare har jag joggat 30 minuter med sky hög puls trots farten fortfarande är på joggnivå, jag har varit på sista behandlingen hos naprpathen och idag under den underbart sköna men tunga morgonlänken betämde jag mig för att satsa på Botniatrippeln. Alltså i vinter skall jag skida Botniavasan, på sommaren skall jag cykla Botniacyklingen och nästa höst skall jag springa Botnialöpet.
Nu har jag något att bita i och det kommer bli en utmaning men underbart roligt att få testa sina gränser på annat håll.
Och höftet kommer att bli helt bra och jag kommer att kunna springa hårt igen, det tar bara tid och det får det göra denna gång!
Botnialöpet i fjol.

Torsdag

Så va de Torsdag igen och i morgon är det Fredag.
Har börjat denna vackra torsdag morgon med men skön tur ut till Sundom på rullskidor, en länk på si sådär 24 km lyckades jag skrapa ihop :) Snart bär det i väg till skolan på EN föreläsning och sen hem igen, tur att jag har nära till skolan denna höst!
På eftermiddagen kommer min kära lillebror hit och våldgästar oss och kräver att få lasange och kladdkaka. Sen skall vi i väg till Smedsby på kurs, Navigation 1. Vi planerar att bli skärgårdsskeppare.
Och i morgon är det systerysters tur att våldgästa oss före hon och jag åker i väg och ser Erik Grönwall sjunga, de skall bli nais! Och på lördag är det Broloppet. Full rulle med andra ord.
På tal om broloppet kommer jag att göra mitt bästa för att hålla ner farten så mycket som möjligt för att spara på mitt tillfrisknande höft. Lätt kommer det inte att bli. Jag med en nummerlapp på magen brukar betyda full satsning men i år springer jag i den tidlösa klassen så fast hur hårt jag än springer får jag ingen tid, så förhoppningsvis skall det hjälpa mej från att springa för hårt.
Nu skall jag duscha äta gröt och cykla i väg till skolan!

RSS 2.0